Oct 19, 2017 Last Updated 11:03 AM, Oct 18, 2017
Γιάννης Σκούφης

Γιάννης Σκούφης

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Γλυφάδας.
 
Πρόγραμμα 28 Οκτωβρίου 2017
07.00 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των ναών της πόλης. Έναρξη Όρθρου - Θείας Λειτουργίας.
09.30 π.μ. Προσέλευση αντιπροσωπειών μαθητών από κάθε σχολείο, με τις σημαίες τους, όπως επίσης και αντιπροσωπειών οδηγών, προσκόπων κ.λ.π. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.
09.30 π.μ. Προσέλευση επισήμων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.
09.45 π.μ. Επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλου με την παρουσία των δημοτικών, πολιτικών, στρατιωτικών αρχών, εκπαιδευτικών, συλλογικών φορέων και λαού της πόλης.
10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων (πλ. Αγίου Τρύφωνα) από τους κ.κ. Δήμαρχο, Διευθυντή Αστυνομίας, Λιμενικού, Προέδρους Παραρτημάτων Εθνικής Αντίστασης Γλυφάδας, Εκπροσώπους Δημοτικών Παρατάξεων, Εκπρόσωπο ΕΛΜΕ, Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Ένωση Γονέων - Κηδεμόνων και Τοπικών Οργανώσεων των Πολιτικών κομμάτων και νεολαίων, Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Μαρία Κελαϊδίτου, διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Γλυφάδας
Μετακίνηση στον χώρο της παρέλασης, για όσους το επιθυμούν, με τα λεωφορεία του δήμου
Έναρξη της παρέλασης. Μαθητές και τμήματα παρέλασης με τη σειρά που αναφέρονται παρακάτω, θα βρίσκονται στις θέσεις τους. Τα τμήματα παρέλασης θα κρατούν απόσταση 20 μέτρων μεταξύ τους. Διάλυση των τμημάτων 600 μέτρα μετά τους επισήμους.
parerl4
 
 
Σειρά τμημάτων
1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
3. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
4. ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
5. ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
6. ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ "Η ΚΡΗΤΗ"
7. ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ "Η ΡΩΜΑΝΙΑ"
8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ "Η ΠΙΝΔΟΣ"
9. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΚΟΛΦ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
10. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
11. 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
12. 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
13. 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
14. 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
15. 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
16. 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
17. 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
18. 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
19. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
20. 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
21. 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
22. 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
23. 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
24. 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
25. 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
26. EKΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΗ
27. EKΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
28. 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
29. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
30. 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
31. 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
32. 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
33. 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
34. 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
35. 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
36. EKΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ
37. ΕΠΑ.Λ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ
38. 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
39. 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
40.3ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
41. 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
42. 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
43. 6ο ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
44. ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΙ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
45. ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ο αθλητισμός είναι για όλους, αλλά και για εκείνους που δε θα το προχωρήσουν παραπάνω και πριν φτάσει να γίνει πρωταθλητισμός, πρέπει να γίνει έμπνευση και τρόπος ζωής. Έμπνευση για ΖΩΗ, για προσπάθεια, για πίστη στις δυνάμεις μας και σε όσα μπορούμε να πετύχουμε όταν τα δίνουμε όλα και δεν τα παρατάμε.
Αυτό έρχεται να προσφέρει και ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ζωή» στην Γλυφάδα και όχι μόνο, με τη δημιουργία του Κέντρου Σωματικής Ευεξίας «Workout Place». Έμπνευση για «Ζωή» μέσω του αθλητισμού!!
 
 workplace

Ποιος είναι όμως ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ζωή»;
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ζωή ιδρύθηκε το 2016 και εμπνεύστηκε το όνομα του από έναν άνθρωπο με ειδικές ικανότητες ο οποίος αποτελεί πρότυπο και έμπνευση για να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε, αθλητικούς και μη, και ο άνθρωπος αυτός είναι η αδερφή μας η Ζωή. Στόχος του γυμναστηρίου είναι η εναλλακτική γυμναστική με νέες και σύγχρονους μεθόδους, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του καθενός. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και κλασσικά προγράμματα πλην, ιδιαίτερα αγαπητά σε όλους, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο αθλητικό φάσμα.
Τα εγκαίνια του χώρου, ο οποίος βρίσκεται στη Γλυφάδα (Προποντίδος 35 & Μικράς Ασίας 90) πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, του τομεάρχη αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας Περικλή Δορκοφίκη, του αντιδημάρχου Γλυφάδας Αιμίλιου Βουγιουκλάκης, του Γ.Γραμματέα Συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού κ.Αντώνη Γλύκα, του προέδρου του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή κ.Σοφοκλή Ξυνή, της αντιδημάρχου Πειραιά και προέδρου του ΟΠΑΝ κ. Σταυρούλας Αντωνάκου, του προέδρου Ένωσης Αστυνομικών Ν/Α Αττικής κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης, της κ. Σίσσυς Κρητικοπούλου, κόρη του ποδοσφαιριστή Μιχάλη Κρητικόπουλο, του υπεύθυνου των ακαδημιών ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Γλυφάδα κ. Θεόφιλου Καραφωτιά, αλλά και πλήθος κόσμου και φίλων του συλλόγου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα πανέμορφο χώρο εκγύμνασης τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό περιβάλλον που είναι και αυτό που κέρδισε το ενδιαφέρον.
 
Το απλό είναι το καλύτερο. Πρόκειται για μια βουτυράτη συνταγή ζυμαρικών η οποία απογειώνεται με μια σκορδάτη σάλτσα, φρέσκο βασιλικό, σπανάκι και παρμεζάνα.
Υλικά
• 1 πακέτο σπαγγέτι
• 6 κουταλιές βούτυρο
• 8 σκελίδες σκόρδο
• Αρκετό βασιλικό και σπανάκι, ψιλοκομμένα, 3 φλυτζάνια περίπου
• Αλάτι, πιπέρι, τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση
• Βράστε τα σπαγγέτι όπως λέει το πακέτο
• Σε τηγάνι βάλτε το βούτυρο να λιώσει μαζί με το σκόρδο, ψιλοκομμένο για 3 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά

•  Προσοχή να μη καεί ούτε το ένα ούτε το άλλο
•  Κόψτε το σπανάκι και τον βασιλικό και προσθέστε τα στα σουρωμένα σπαγγέτι, βάλτε μέσα και το βουτυρωμένο σκόρδο
•  Προσθέστε αλάτι και βάλτε τα στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμη, ανακατέψτε να πάρουν αρώματα
•  Προσθέστε λίγο ακόμη βούτυρο στην κατσαρόλα και σερβίρετε με άφθονη παρμεζάνα
 
 
Την πρώτη θέση κατέκτησε η συμμετοχή του Κέντρου Υγείας Μαστού- Νατάσα Παζαΐτη στον διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό Pink Glove Photo Competition.
 
Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιάννη Βασταρδή, ο οποίος εικονοποίησε την ιδέα της κυρίας Παζαΐτη, και της δημιουργικής του ομάδας (styling Dimitris Scwartz, makeup Thanos Molos, editing Maria Panagiotakou, ass. phot. Eleutheria Motaki), η ελληνική συμμετοχή έχει ως σύνθημα «Feel the (g)love - Νιώσε την αγάπη: Εμπιστεύσου την υγεία σου στα καλύτερα χέρια, εκείνα των εξειδικευμένων γιατρών και νιώσε την αγάπη».
 
Η Νατάσα Παζαϊτη, μόλις ενημερώθηκε για τη νίκη στο διαγωνισμό ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για το αποτέλεσμα με ένα μήνυμά της στο Facebook.
Στο ευχαριστήριο μήνυμά της η Νατάσα Παζαΐτη έγραψε:
 
«Η μεγαλύτερη νίκη είναι η συμμετοχή
 
Νικήσαμε. Χιλιάδες άνθρωποι από όλον τον κόσμο έστειλαν τη φωτογραφία μας στην πρώτη θέση του διαγωνισμού Pink Glove Photo Competition. Η συμμετοχή μας με μήνυμα  «Feel the (g)love - Νιώσε την αγάπη: Εμπιστεύσου την υγεία σου στα καλύτερα χέρια, εκείνα των εξειδικευμένων γιατρών και νιώσε την αγάπη», ταξίδεψε στον κόσμο για να βάλει το λιθαράκι της στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.
 
Είμαι πολύ συγκινημένη όχι μόνο για τη νίκη αλλά για την εμπιστοσύνη, την υποστήριξη και την αγάπη που μου δείξατε με όλους τους τρόπους καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας: την ψήφο, τις κοινοποιήσεις και τα τρυφερά και ενθαρρυντικά σας μηνύματα. Και είμαι πολύ περήφανη που με το χρηματικό βραβείο που αντιστοιχεί στην πρώτη θέση θα ενισχύσουμε το «Κ.Ε.Φ.Ι. (Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών) – Δίπλα στον ασθενή και την οικογένειά του»  στο νέο πρόγραμμα κατ’ οίκον νοσηλείας που προσφέρει σε ασθενείς με καρκίνο: Θα νιώσουν την αγάπη μας.
 
Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος. Η μεγαλύτερη νίκη είναι η συμμετοχή. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σπουδαίο φωτογράφο Γιάννη Βασταρδή και την δημιουργική του ομάδα (styling Dimitris Nireas Schwartz, makeup Thanos Molos, editing Maria Panagiotonakou,ass.phot.Eleutheria Motaki).
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου
Νατάσα Παζαΐτη».
H Pink Glove είναι μια διεθνής οργάνωση, η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μέλη της είναι οι εξειδικευμένοι στη νόσο γιατροί και νοσηλευτές και σύμβολό της το ροζ χειρουργικό γάντι.
 
Το Κέντρο Υγείας Μαστού-Νατάσα Παζαϊτη, έλαβε μέρος για δεύτερη συνεχή χρονιά, με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (ΚΕΦΙ).
 
Το χρηματικό έπαθλο, σύμφωνα με την κυρία Παζαΐτη, θα δοθεί για την ενίσχυση και υποστήριξη του νέου προγράμματος που προσφέρει νοσηλεία στο σπίτι στους ασθενείς με καρκίνο.
 
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το βράδυ της Τρίτης τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Εμάνουελ Εμενίκε όταν διαπίστωσε ότι στο σπίτι του στα νότια προάστια είχαν μπει διαρρήκτες.
Πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα κατά ποδοσφαιριστή τα τελευταία 24ωρα καθώς είχε προηγηθεί η διάρρηξη στο σπίτι του Αραούχο της ΑΕΚ.
Πιθανολογείται ότι οι διαρρήκτες χτύπησαν γιατί πίστευαν ότι ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν εκτός Ελλάδος με την ερυθρόλευκη αποστολή στη Βαρκελώνη - ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα καθώς δεν ταξίδεψε στην Ισπανία επειδή είναι τραυματίας - ενώ και στην περίπτωση του επιθετικού της ΑΕΚ ο Αραούχο βρισκόταν στην Ξάνθη για τον αγώνα της Ένωσης με την ακριτική ομάδα.
Αυτό που αναζητούν οι αστυνομικοί είναι αν πρόκειται για μια συγκεκριμένη σπείρα ή για τυχαία συμβάντα καθώς ενδεχομένως κάποιοι να παρακολουθούσαν και τους δύο ποδοσφαιριστές.
 
Η ανησυχία της ΕΛΑΣ είναι αν πρόκειται για «ποντικούς» που έχουν βάλει στο μάτι ποδοσφαιριστές καθώς πριν από περίπου ένα χρόνο είχε παρατηρηθεί παρόμοιο φαινόμενο με θύμα, τότε, τον Τσόρι Ντομίνγκεζ του Ολυμπιακού και τον Ιμπάρμπο του Παναθηναϊκού.

Find Us on Facebook