May 27, 2017 Last Updated 8:35 AM, May 26, 2017
Γιάννης Σκούφης

Γιάννης Σκούφης

Τη σοκαριστική εμπειρία που έζησε το βράδυ της Πέμπτης μοιράστηκε με τους φίλους της μία νεαρή κοπέλα από τη Γλυφάδα, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή σε όλους.
Όπως περιγράφει η ίδια, λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην οδό Πανδώρας, κάθετη της Κύπρου, μόλις μπήκε στο αυτοκίνητό της, λίγο πριν ξεκινήσει, μπήκε ξαφνικά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος δεν ξεπερνούσε την ηλικία των 30.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία, μίλησαν αρκετά, ο άνδρας δεν ήταν αλλοδαπός και με την απειλή όπλου, της ζήτησε να την οδηγήσει σε ένα συγκεκριμένο μέρος και να του έδινε όσα χρήματα είχε πάνω της.
 
tromaktiki

Όπως λέει, ο άνδρας, φορούσε γάντια, ήταν απόλυτα ψύχραιμος και είχε πάνω του έναν ασύρματο όπου άκουγε τη συχνότητα της αστυνομίας.
Η νεαρή, όπως επισημαίνει, αποφάσισε σε κλάσματα του δευτερολέπτου ότι δεν θα απομακρυνόταν μαζί του και σε ένα σημείο, τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο.
Τότε ο άγνωστος, ψύχραιμος αλλά και πολύ γρήγορος όπως αναφέρει η κοπέλα, μπήκε στη θέση του οδηγού και έφυγε με το αυτοκίνητό της, ένα Ford Fusion μπλε σκούρο, με πινακίδα ZXA 4553.
Πηγή: www.enikos.gr
 
Ένα στολίδι για την πόλη της Γλυφάδας άνοιξε τις πύλες του. Την Πέμπτη (25/5) εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου και τον Μητροπολίτη κ.κ. Παύλο ο Δ΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στην οδό Πύργου (Ευρυάλη). Οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 100 παιδάκια είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σύγχρονες και οικολογικές. Αποτελούν πρότυπο καθώς είναι οι μοναδικές τέτοιου τύπου στην Ελλάδα.
 
egkainias1
 
egkainias3
 
 
Την εκδήλωση των εγκαινίων παρακολούθησαν εκτός από τα παιδιά και εκατοντάδες γονείς και κάτοικοι της περιοχής, οι αντιδήμαρχοι της πόλης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, καθώς και ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης.       
 
egkainias12
 
egkainias2
 
Η διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Γλυφάδας κα. Ευαγγέλου στο σύντομο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους τονίζοντας ότι στα 32 χρόνια που υπηρετεί στο συγκεκριμένο τομέα, πρώτη φορά θα δουλέψει σ’ ένα τόσο ιδανικό περιβάλλον. 
 
egkainias4
 
egkainias8
 
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε ονομαστικά όλους όσους συνέβαλλαν στην κατασκευή του Δ΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού ανέφερε τα εξής:   
«Κάποιες στιγμές στη ζωή μένουν ανεξίτηλες. Σαν σήμερα, το 2014, οι πολίτες με μεγάλη πλειοψηφία μας εμπιστεύτηκαν τις τύχες της Γλυφάδας μας.
Σήμερα, τρία χρόνια μετά, ζήσαμε μια ακόμα ξεχωριστή στιγμή: Εγκαινιάσαμε ένα έργο πνοής για τη Γλυφάδα, έναν υπερσύγχρονο, οικολογικό, διεθνών προδιαγραφών παιδικό σταθμό. Ένα έργο με ίδιους πόρους - ο δεύτερος ολοκαίνουργιος παιδικός σταθμός που εγκαινιάζουμε στη δημοτική μας θητεία. Ζήσαμε αυτή τη μέρα μαζί με τα χαμόγελα των γονιών και τον ενθουσιασμό των παιδιών μας, που την έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστή!
 
egkainias10
 
egkainias11
 
Προχωράμε με πίστη, με αισιοδοξία και με αγάπη για την πόλη μας. Σε κάθε έργο που κάνουμε, μικρό ή μεγάλο, βάζουμε όλο μας το είναι, βάζουμε την ψυχή μας, κόντρα σε αντιξοότητες και δυσκολίες. Είναι πραγματικά μοναδικό το συναίσθημα να γνωρίζεις ότι σε καιρούς δύσκολους μπορείς πραγματικά να κάνεις τη διαφορά, ότι μπορούμε να πούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να χαμογελάμε και να οραματιζόμαστε.
Ευχαριστούμε θερμά όλους που εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί αυτό το στολίδι για τη Γλυφάδα μας.
Ευχαριστούμε και ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που μαζί ζήσαμε αυτά τα τρία χρόνια, για όλα όσα πιστέψαμε και πετύχαμε.
Συνεχίζουμε».
 
egkainias9
 
egkainias6
 
Μετά από το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων, όσοι βρέθηκαν στην οδό Πύργου περιηγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δ΄Δημοτικού Παιδικού Σταθμού εκφράζοντας τον θαυμασμό τους. Στην αυλή, όμως  του κτιρίου τους περίμενε και μια έκπληξη. Διοργανώθηκε μια γιορτούλα όπου οι ηλικίες δεν έπαιξαν ρόλο.  Τα παιδάκια που μέχρι πρότινος φιλοξενούνταν στους παιδικούς σταθμούς στην Ελευθερίου Βενιζέλου και Μάκη Λιούγκα τραγούδησαν για το καλωσόρισμα στο νέο τους σταθμό και άφησαν μπαλόνια στο ουρανό της Γλυφάδας.   
Δύο ληστές  εισέβαλαν τα ξημερώματα στο Everest της Γλυφάδας (λ.Βουλιαγμένης 2) και με την απειλή όπλου πήραν από το ταμείο 150 ευρώ. Δεν τους έφταναν όμως και έστρεψαν το όπλο εναντίον ενός πελάτη που βρισκόταν μέσα στο κατάστημα και τον ανάγκασαν να τους δώσει περίπου 100 ευρώ.
Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Πηγή: notia.gr

Σαν σήμερα πριν από τρία χρόνια, την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 ξημέρωσε μια νέα ημέρα για το Δήμο της Γλυφάδας. Ο πρώην ευρωβουλευτής και δικηγόρος Γιώργος Παπανικολάου εκλέχθηκε δήμαρχος με 62,93%... Από εκείνη την ημέρα έχουν γίνει πολλά στην πόλη που έχουν βελτιώσει την εικόνα της αλλά την ποιότητα ζωής των δημοτών. Επιλέξαμε 36 παρεμβάσεις (3 χρόνια) της δημοτικής αρχής που κατά τη γνώμη του glyfada24.gr βελτίωσαν την εικόνα της πόλης: Αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά:
1. Δημοτική συγκοινωνία
2. Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες
3. Χωροθέτηση του νέου νεκροταφείου (αναμένεται να λειτουργήσει εντός του χρόνου)
4. Η εφαρμογή Fix my city και η λειτουργία της γραμμής του δημότη
5. Ανάπλαση υπαίθριων χώρων (πλατείες- παιδικές χαρές)
6. Νέοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί  
7. Διαμόρφωση της παραλίας (καθαρισμός – ομπρέλες- seatrack- ναυαγωσώστες κ.α).
8. «Μπλε σημαία» στην παραλία της Γλυφάδας
9. Δωρεάν θερινός κινηματογράφος
10. Φεστιβάλ Γλυφάδας
11 Ασφαλτοστρώσεις με παράλληλη ανακατασκευή πεζοδρομίων
12. Εκδηλώσεις για την τόνωση της τοπικής αγοράς «Κόκκινη νύχτα»- «Κόκκινη Κυριακή»
13. Επισκευές σχολικών κτιρίων
14. Ενίσχυση του αστικού πρασίνου
15. Εργασίες για ανάπτυξη του Γκολφ
16. Κοινόχρηστα ποδήλατα
17. Μεγάλες συναυλίες αλληλεγγύης
18. Διαμόρφωση πεζόδρομου στον περιφερειακό του Γκολφ
19. Αθλητικές διοργανώσεις (πέντε final4- τουρνουά 3Χ3 κ.α)
20. Εργασίες βελτίωσης του Κλειστού Κολυμβητηρίου
21. Πιστοποίηση ύπαρξης ιαματικών υδάτων (περιοχή Αιξωνής)
22. Ενίσχυση και ανανέωση του στόλου καθαριότητας
23. Συλλογή ελαιολάδου από δέντρα της πόλης
24. Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης
25. Αθλητικά προγράμματα ενηλίκων
26. Εργασίες στις μαρίνες της Γλυφάδας
27. Οικονομική και υλική στήριξη πολιτιστικών και αθλητικών φορέων
28. Σηματοδότηση οδών
29. Αναδάσωση του Υμηττού
30. Πρότυπο δημοτικό κέντρο Πολιτικής Προστασίας
31. Άνοιγμα των ΚΑΠΗ και Σάββατο
32. Εκδρομικό πρόγραμμα για τα άτομα τρίτης ηλικίας
33. Παρεμβάσεις βελτίωσης αθλητικών χώρων
34. Κοινωνικό φροντιστήριο
35. Βράβευση αριστούχων μαθητών
36. Ράμπες και ειδική σήμανση για αναπήρους
Μέχρι στιγμής, η διοίκηση του Γιώργου Παπανικολάου έχει πετύχει πολλά και σχεδιάζει ακόμη περισσότερα που θα κάνουν τη Γλυφάδα «πόλη- πρότυπο». Για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του.           

Μεγάλα φοινικόδεντρα φυτεύτηκαν από συνεργεία του δήμου Γλυφάδας στην πλατεία Κατράκη αλλάζοντας την τσιμεντένια εικόνα του χώρου. Δέντρα τοποθετήθηκαν και σε παράπλευρες νησίδες κοντά στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
 
dentrofi
 
dentrofi1
 
Ήδη σε πολλά σημεία της πόλης έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις «πρασίνου»  - όπως στην παραλία, τον περιμετρικό του Γκολφ σε πλατείες κ.α- , και  όπως μαθαίνουμε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Γιώργου Παπανικολάου θα συνεχιστεί… 
Η Γλυφάδα αποκτά την εικόνα «πράσινης πόλης» καθώς πραγματοποιεί  τη μεγαλύτερη αστική δεντροφύτευση σ’ όλη την Ελλάδα.    
 

Find Us on Facebook