Dec 13, 2018 Last Updated 11:03 AM, Dec 8, 2018
Γιάννης Σκούφης

Γιάννης Σκούφης

Η φιγούρα στο λιτό stencil του street artist Bleeps.gr κρατάει σταθερά το πλακάτ με τις τέσσερις λέξεις «Αποδοχή, φροντίδα, εκπαίδευση, υποστήριξη...».

Τέσσερα ουσιαστικά που εκφράζουν, την επιθυμία, τον σκοπό και τη φιλοσοφία του Συλλόγου Νίκη στο εγκαταλελειμμένο γήπεδο του soft ball στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Εκεί, στα ερειπωμένα κτήρια και μονάδες που στα χρόνια των ολυμπιακών αγώνων αποτελούσαν τα αθλητικά στολίδια της περιοχής, έχουν βρει καταφύγιο σύλλογοι που παρέχουν υπηρεσίες, χωρίς την κρατική ενίσχυση, σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ο σύλλογος Νίκη είναι ένας εξ αυτών που εξειδικεύεται σε άτομα με αυτισμό. Ο γνωστός street artist ανέλαβε να φιλοτεχνήσει τους χώρους και να μεταμορφώσει τις εγκαταστάσεις πλημμυρίζοντας με τα χρώματα της ελπίδας τη γκρίζα καθημερινότητα των παιδιών.

streer artist10

streer artist07

«Οι ανάγκες πολλές και ο βαθμός αφοσίωσης των ατόμων του Συλλόγου Νίκη αξιοθαύμαστος. Στο παρόν όμως κάθε δραστηριότητα εντός του παλιού αεροδρομίου τελεί υπό αβεβαιότητα καθώς η πολιτεία δεν έχει λάβει μέριμνα έτσι ώστε η εκμετάλλευση του χώρου να μην προορίζεται για ιδιωτικές πρωτοβουλίες με γνώμονα την επιχειρηματικότητα, αλλά και τη συνεισφορά σε ομάδες που ευνοούνται από την εξαιρετική τοποθεσία», τονίζει στο Protothema.gr o Bleeps.gr και σπεύδει να συμπληρώσει «Θα πεταχτούν στο δρόμο λοιπόν τα άτομα αυτά; Αυτοί οι συνάνθρωποι μας δεν έχουν δικαίωμα στο χώρο; Με αυτά τα ερωτηματικά ανέλαβα να φιλοτεχνήσω τους χώρους που στεγάζεται ο σύλλογος Νίκη στο εγκαταλελειμμένο γήπεδο του soft ball στο αεροδρόμιο του ελληνικού. Όχι μόνο για να προσφέρω καλλιτεχνικά και να διεγείρω θετικά τη διάθεση των ατόμων αυτών, αλλά και να επικοινωνήσω στους συμπολίτες τις αγωνίες τους. Τι κοινωνία θέλουμε να έχουμε λοιπόν; Αν αυτή η κοινωνία βασίζεται σε αξίες τότε στο χώρο του αεροδρομίου οφείλει η πολιτεία να διασφαλίσει αυτές τις πρωτοβουλίες και γιατί όχι, ο όποιος επενδυτής να προσφέρει στο να οικοδομούνταν σύγχρονες εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν αυτές, ‘η κι άλλες ιδιαιτερότητες και παθήσεις».

streer artist main01

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

Στο "σφυρί” βγαίνουν δύο ακόμη ακίνητα της αλυσίδας Ηλεκτρονικής Αθηνών που πτώχευσε προ τριετίας. Τα ακίνητα βρίσκονται στη Γλυφάδα, η εκποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019 ενώ η τιμή της πρώτης προσφοράς ξεπερνά τα 1,566 εκατ. ευρώ. Το ποσό της εκποίησης, θα διανεμηθεί όπως προβλέπεται από τον νέο κώδικα, ως εξής: το 65% στους ενέγγυους πιστωτές δηλαδή στις Τράπεζες, το 25% στους πρώην εργαζόμενους και στο Δημόσιο και το 10% στους ανέγγυους πιστωτές ήτοι προμηθευτές, εκμισθωτές, κ.ά.
Ήδη έχει εκποιηθεί ακίνητο της εταιρείας το οποίο βρίσκεται στον Δήμο Αθηναίων επί της Λεωφόρου Γαλατσίου το οποίο πουλήθηκε στην τιμή εκκίνησης, δηλαδή στα 365 χιλ. ευρώ (προ ΕΝΦΙΑ και προ τακτοποιήσεων). Εν τω μεταξύ προς εκποίηση θα βγουν ακόμη τέσσερα ακίνητα της εταιρείας. Ωστόσο στον "πάγο” βρίσκεται το εμπόρευμα της ndash;σ.σ. υπολογίζεται στα 100.000 τεμάχια αξίας 2,5 εκατ. ευρώ- λόγω αντιδικίας με τις Τράπεζες, οι οποίες επιδιώκουν να λάβουν το σύνολο του ποσού της εκποίησης, και αναμονής της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. Σημειώνεται πως οι προπτωχευτικές οφειλές της εταιρείας αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τα ακίνητα της Γλυφάδας, σύμφωνα με την έκθεση της εισηγήτριας της πτώχευσης, εκποιούνται δυο ακίνητα ιδιοκτησίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών, τα οποία βρίσκονται σε πολυκατοικία επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης 117. Πρόκειται για το κατάστημα, που αποτελείται από έξι οριζόντιες ιδιοκτησίες, στο Α’ υπόγειο, το ισόγειο και το πατάρι, συνολικής επιφάνειας 1.174 τ.μ., πλέον των παρακολουθημάτων και των χώρων αποκλειστικής χρήσης, με τιμή Α’ Προσφοράς το 1.476.075,00 ευρώ. Καθώς επίσης και ο αποτελούμενος πολεοδομικά από 15 θέσεις στάθμευσης (επιφανείας εκάστης 9,90 τ.μ.) Α’ όροφος της πολυκατοικίας, με τιμή Α’ Προσφοράς τις 90.000ευρώ.
Το 1/3 του τιμήματος θα καταβληθεί κατά τη διαδικασία του πλειστηριασμού ενώπιον της εισηγήτριας και το υπόλοιπο με την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης με τραπεζικές επιταγές. Η εκποίηση θα γίνει την πρώτη Δευτέρα και ώρα 11.00, μετά την πάροδο 10 ημερών από την τοιχοκόλληση και κοινοποίηση της διακήρυξης της συνδίκου και πέντε ημερών από τη δημοσίευση στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Ταμείου Νομικών και θα επαναλαμβάνεται κάθε επόμενη Δευτέρα, την ίδια ώρα μέχρι να εγκριθεί το τίμημα από την εισηγήτρια.

Στο Νότιο Τομέα (Φάληρο, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη κ.α.) οι 3 νύν βουλευτές θεωρούνται αμετακίνητοι. Νίκος Δένδιας, Αννα Καραμανλή και Σοφία Βούλτεψη έχουν ισχυρούς δεσμούς με τον κόσμο και το μόνο που παίζει είναι η σειρά κατάταξης, αν και δύσκολα θα αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Στα ισχυρά ονόματα θα πρέπει να προστεθούν ο Διονύσης Χατζηδάκης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο της ΝΔ και ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί οι 5 πρέπει να θεωρούνται περίπου σίγουροι. Η Νέα Δημοκρατία όμως ελπίζει να εκλέξει 8 βουλευτές οπότε υπάρχει σκληρός συναγωνισμός.Στον Νότιο Τομέα η τράπουλα μπερδεύεται από την πιθανότατη έως σίγουρη παρουσία προσώπων από το Ποτάμι. Οι πληροφορίες θέλουν και τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιώργο Αμυρά να έχουν δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία. προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έστω κι αν οριστική απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα, οι άλλοι υποψήφιοι κινούνται με την βεβαιότητα ότι θα είναι στην λίστα. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο πάντως ο Γιώργος Αμυράς να μετακομίσει τελικά στον Βόρειο Τομέα. Και οι δύο είναι πολύ γνωστά πρόσωπα και μπαίνουν στην μάχη με ισχυρό πλεονέκτημα.Υπάρχουν όμως και άλλοι. Οπως για παράδειγμα ο πρώην ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδος Τάκης Φύσσας, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, η κόρη της Φάνης Πάλη- Πετραλιά Ντόρα, αλλά και πρόσωπα από τον κομματικό μηχανισμό. Υποψήφιοι θα είναι και ο Τάσος Γαϊτάνης, γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, δήμαρχος Δάφνης και ο Βασίλης Σπανάκης, γραμματέας ειδικών κομματικών οργανώσεων της Πειραιώς.Πηγή: «Σφαγή» κορυφαίων της ΝΔ στη Β' Αθήνας -Ποια νέα ονόματα μπαίνουν στο παιχνίδι της εκλογής | iefimerida.gr

Τις αργίες 2019 έχουν οι περισσότεροι στο μυαλό τους, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του 2018. Καθώς φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς, οι περισσότεροι κοιτούν ήδη το νέο ημερολογιο.

Το πρώτο… τριήμερο, που το 2019 δεν θα είναι τριήμερο, είναι αυτό το Θεοφανείων, καθώς πέφτει Κυριακή. Το παραδοσιακό τριήμερο, αυτό της Καθαράς Δευτέρας, το 2019 πέφτει στις 11 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα), ενώ η Πρωτομαγιά το 2019 θα πέσει Τετάρτη. Η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 28 Απριλίου 2019. Η 25η Μαρτίου πέφτει Δευτέρα, όπως Δευτέρα είναι το 2019 και η 28η Οκτωβρίου. Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου είναι του Αγίου Πνεύματος, ενώ Πέμπτη η γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, 15 Αυγούστου 2019. Τα Χριστούγεννα του 2019 είναι Τετάρτη, όπως και η Πρωτοχρονιά του 2020.

Δείτε όλες τις αργίες για το 2019:Οι μέρες που όλοι θα ξεκουραστούν την επόμενη χρονιά είναι:

– Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου 2019, Τρίτη

– Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2019, Κυριακή– Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, Δευτέρα

– Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25 Μαρτίου 2019, Δευτέρα

– Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019, Παρασκευή

– Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019, Σάββατο

– Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019, Κυριακή

– Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019, Δευτέρα

– Εργατική Πρωτομαγιά 1 Μαΐου 2019, Τετάρτη

– Αγίου Πνεύματος 17 Ιουνίου 2019, Δευτέρα

– Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου 2019, Πέμπτη

– Ημέρα του «ΟΧΙ» 28 Οκτωβρίου 2019, Δευτέρα

– Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2019, Τετάρτη

– Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2019, Πέμπτη.

Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ προτίθεται να προσλάβει ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με ωριαία αντιμισθία, για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο), περιόδου 2018-2019 (Γενικά και Ειδικά προγράμματα ), τα οποία γίνονται με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την περίοδο 2018-2019.

Find Us on Facebook