Sep 20, 2018 Last Updated 7:53 PM, Sep 19, 2018
Γιάννης Σκούφης

Γιάννης Σκούφης

Το Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας για μία ακόμη χρονιά “πλημμύρισε” με χαμόγελα επιτυχίας.  Σχεδόν 9 στους 10 αποφοίτους των λυκείων της πόλης (ποσοστό 85%) πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή σε ΤΕΙ και αυτό αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Ο Δήμος Γλυφάδας επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητών με μία ξεχωριστή εκδήλωση όπου κυριαρχησαν συναισθήματα χαράς και συγκίνησης.   
Στο περιθώρειο της βράβευσης των μαθητών από το Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γλυφάδας, Νατάσα Αργυροπούλου, πραγματοποιήθηκε κλήρωση, όπου 65 τυχεροί απόφοιτοι κέρδισαν μία θέση για εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία και τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν και να δουν τα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ.ά. και φυσικά να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και τις τοποθεσίες της περιοχής.
“Η πόλη μας σήμερα γιορτάζει! Η Γλυφάδα γιορτάζει μαζί με τα παιδιά της, που έδωσαν ένα μεγάλο και δύσκολο αγώνα και πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι μεγάλη μας χαρά που τιμήσαμε σήμερα, σε ειδική τελετή, όλους τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ αποφοίτους των σχολείων της Γλυφάδας μας” τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος και συμπλήρωσε:
“Μια εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός για τα παιδιά μας, αλλά φυσικά και για τους γονείς, που δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνηση και φυσικά την ικανοποίησή τους. Μαζί τους χαιρόμαστε και νιώθουμε υπερήφανοι κι εμείς, για αυτή τη γενιά που ξεκινά ένα νέο ταξίδι μάθησης και γνώσης, που μπαίνει σε ένα νέο δρόμο με ελπίδα και προοπτική. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα σχολεία μας και τους μαθητές, που είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για το μέλλον της πόλης μας και της πατρίδας μας”.  Και για τους λάτρεις των στατιστικών, τα αποτελέσματα ανά Λύκειο (αφορά μόνο τους αποφοίτους του 2018 που συμμετείχαν στις εξετάσεις) έχουν ως εξής:
1ο Λύκειο: 94 υποψήφιοι, 78 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 83%)
2ο Λύκειο: 84 υποψήφιοι, 77 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 92%)
3ο Λύκειο: 72 υποψήφιοι, 60 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 83%)
4ο Λύκειο: 108 υποψήφιοι, 92 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 85%)
5ο Λύκειο: 70 υποψήφιοι, 54 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 77%)
6ο Λύκειο: 84 υποψήφιοι, 73 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 87%)
1ο ΕΠΑΛ: 35 υποψήφιοι, 19 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 55%)

"Η επιστήμη είναι οργανωμένη γνώση. Η σοφία είναι οργανωμένη ζωή".
Εμμάνουελ Καντ, 1724-1804, Γερμανός φιλόσοφος

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα προγράμματα κολύμβησης παιδιών και ενηλίκων του Δήμου Γλυφάδας, που πραγματοποιούνται στο ανακαινισμένο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους καθημερινά από τις 8 π.μ. ως τις 2 μ.μ. και από τις 4 μ.μ. ως τις 8 μ.μ. (Σάββατο & Κυριακή από τις 9 π.μ. ως τις 2 μ.μ.) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μάκης Λιούγκας» (Φοίβης 14, πλατεία Νυμφών). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 2108943807.Σύντομα θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα προγράμματα κολύμβησης, για όλες τις ηλικίες, που οργανώνει και υλοποιεί ο Δήμος Γλυφάδας. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι πραγματοποιούνται προγράμματα βρεφικής κολύμβησης, εκμάθησης κολύμβησης, ελεύθερης κολύμβησης ενηλίκων, aqua aerobic, υδροθεραπείας, κλπ. Την περασμένη χρονιά, συνολικά 1500 περίπου ενήλικες και 800 παιδιά συμμετείχαν στα σχετικά προγράμματα.

SWIMM1

SWIMM5

SWIMM4

Θυμίζουμε ότι από το 2017 οι καταδύσεις επέστρεψαν - μετά από αρκετά χρόνια - στο δημοτικό κολυμβητήριο Γλυφάδας, όπου τοποθετήθηκε νέος, ασφαλής και πιστοποιημένος, βατήρας. Η εν λόγω σανίδα καταδύσεων πληροί τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) και είναι εγκεκριμένη για χρήση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και εθνικά. Πέρυσι, μάλιστα, για πρώτη φορά, το δημοτικό κολυμβητήριο της Γλυφάδας βρέθηκε μέσα στα τρία πρώτα στην Ελλάδα σε διαύγεια και καθαρότητα νερού.Τους περασμένους μήνες ο Δήμος Γλυφάδας υλοποίησε μια σειρά επιπρόσθετων εργασιών στο κλειστό κολυμβητήριο, με ελαιοχρωματισμό των εσωτερικών χώρων με ειδικά χρώματα, ανανέωση και ενδυνάμωση του φωτισμού εντός του κολυμβητηρίου και σε εξωτερικούς χώρους, ενεργειακή αναβάθμιση του εξωτερικού φωτισμού με λαμπτήρες τύπου LED και πλήρη αυτοματοποίηση του μηχανοστασίου του κολυμβητηρίου.

Διαδικασία πρόσληψης εννέα υπαλλήλων πραγματοποιεί ο δήμος Γλυφάδας. Οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρούν. Οι συμβάσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Ιουλίου.
 
Θέσεις και ειδικότητες 
2   ΠΕ Νηπιαγωγών 
1   ΠΕ Παιδιάτρων 
2   ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων 
1   ΔΕ Μαγείρων 
3   ΥΕ Καθαριστριών 
 
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας, στα παραρτήματα αυτής και στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του δήμου Γλυφάδας, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες. Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα και συγκεκριμένα έως 24-9-2018
 
 
Πληροφορίες:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Κ.Α.Π.ΠΑ) 
Β. Τσιτσάνη & Καραϊσκάκη 34 Γλυφάδα, Τ.Κ. 16675  (τηλ. Επικοινωνίας: 210- 9602130)
 
Σε αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών της Γλυφάδας προχωρά ο Δήμος Γλυφάδας, με εκτεταμένες παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες που συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν μέσα στο φθινόπωρο. Ειδικότερα, τα έργα αναβάθμισης που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι τα εξής:
 
Στο υποβαθμισμένο για χρόνια κλειστό του Αγίου Τρύφωνα γίνεται επιτέλους ένα σύγχρονο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών: Με τοποθέτηση παρκέ (για πρώτη φορά στο κλειστό) και καινούργιες μπασκέτες προδιαγραφών Ευρωλίγκας, ολοκαίνουργιες κερκίδες, φωτισμό LED τελευταίας γενιάς, νέο ηλεκτρονικό πίνακα, πλήρη ανακαίνιση στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του γηπέδου, στα αποδυτήρια και στις τουαλέτες.
 
Στο στίβο της Γλυφάδας, ο Δήμος αντικαθιστά το παλιό και φθαρμένο ταρτάν με νέο, προδιαγραφών IAAF, και υλοποιεί πλήθος ακόμα εργασιών για την αναβάθμιση όλης της εγκατάστασης.
 
stivs 2
 
Στο 1ο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας (Παναγούλη) γίνεται ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους φίλους του ποδοσφαίρου και όχι μόνο: Δύο ανοιχτά γήπεδα 5x5, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ και ένα ανοιχτό γήπεδο τένις.
 
Στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Τερψιθέας τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά κερκίδες υψηλής ποιότητας 600 θέσεων, έγινε ανάπλαση στα αποδυτήρια, στο χώρο υποδοχής, στις τουαλέτες, στην περίφραξη και σε άλλα σημεία του σταδίου και τοποθετήσαμε υπαίθρια όργανα γυμναστικής. Η μεγάλη αλλαγή, ωστόσο, θα είναι το ταρτάν στίβου που θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στην Τερψιθέα.
 
Στο κλειστό κολυμβητήριο στο ΔΑΚ, όπου ήδη έχει ολοκληρωθεί μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων, τοποθετήθηκαν νέα φώτα LED τελευταίας γενιάς, έγινε αυτοματοποίηση του μηχανοστασίου, βάφτηκαν όλοι οι εσωτερικοί χώροι, κ.ά.
 
 
trifon
 
Στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ευρυάλη, ο Δήμος Γλυφάδας κατασκευάζει νέο γήπεδο μπάσκετ, ενώ έχει δημιουργήσει ένα υπαίθριο γυμναστήριο.
 
«Με πολύ κόπο και μεγάλο αγώνα, η Γλυφάδα μας γίνεται σημείο αναφοράς και για τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Το τελευταίο διάστημα γίνεται στην πόλη μας πραγματικά μια μικρή κοσμογονία: Με σημαντικές παρεμβάσεις που ήταν ζητούμενες για χρόνια, με αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, με νέες υποδομές και έργα σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας, δημιουργούμε ένα πρότυπο περιβάλλον για τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό αθλητισμό, για ανθρώπους κάθε ηλικίας, για όλα τα σπορ», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Ευχαριστώ τον τομεάρχη αθλητισμού του Δήμου μας Περικλή Δορκοφίκη και όλους όσους εργάζονταν αδιάκοπα όλο το καλοκαίρι και συνεχίζουν την τεράστια προσπάθεια για να γίνει η Γλυφάδα μας μια πόλη πρότυπη και για τις αθλητικές της εγκαταστάσεις».

Μια μοναδική βραδιά έζησαν όσοι παρακολούθησαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας την υπέροχη "Μαντάμ Σουσού"! Περίπου 5.000 θεατές απόλαυσαν μια παράσταση που “έσκισε” το Χειμώνα κάνοντας ρεκόρ εισιτηρίων  στο Θέατρο “Παλλάς” αποθεώνοντας τους πρωταγωνιστές: Τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στο ρόλο της αξέχαστης ηρωίδας του Δημήτρη Ψαθά, τον Τάσο Χαλκιά ως τον ψαροπώλη σύζυγό της και τον Κώστα Σπυρόπουλο ως Μηνά Καντακουζηνό.

sousoy1

sosy

sousoy10

Find Us on Facebook