Jan 24, 2017 Last Updated 1:10 PM, Jan 18, 2017
Γιάννης Σκούφης

Γιάννης Σκούφης

Ξεκινά στις 30 Ιανουαρίου 2017 η διαδικασία εκποίησης της πτωχευτικής περιουσίας. Η αρχή θα γίνει με την εκποίηση 15.560 τεμαχίων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών οι οποίες ανήκουν σε 1.500 κωδικούς με την τιμή πρώτης προσφοράς για το σύνολο των προϊόντων να έχει προσδιορισθεί στα 546.000 ευρώ.Τα προϊόντα αυτά αποτελούν περίπου το 1/5 των εμπορευμάτων και αναμένεται να ακολουθήσουν αρκετές ακόμη διαδικασίες εκποίησης. Σε δεύτερη φάση θα εκπλειστηριαστούν έξι ακίνητα που διέθετε η εταιρεία.Σε μια προσπάθεια, πάντως, να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, αποφασίστηκε τα εμπορεύματα που θα εκπλειστηριαστούν στις 30 Ιανουαρίου 2017 να εκτεθούν σε ειδικό χώρο νωρίτερα, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι, καταναλωτές ή εταιρείες, να τα δουν και να ενημερωθούν σχετικά.

Ειδικότερα, τα προϊόντα θα εκτεθούν σε πρώην κατάστημα της Ηλεκτρονικής στη Γλυφάδα (λεωφ. Βουλιαγμένης 117) το Σάββατο 21/1, Τετάρτη 25/1 και Σάββατο 28/1. Τα δύο Σάββατα η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10 π.μ. έως 5 μ.μ., ενώ την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 μ.μ. Στον χώρο της έκθεσης θα βρίσκονται πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία για να ενημερώνουν τους ενδιαφερομένους για τα προϊόντα.Το ζήτημα, βεβαίως, είναι πότε θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι και όχι μόνο.Η συνήθης πρακτική είναι να γίνει η κατανομή των χρημάτων αφού ολοκληρωθεί η εκποίηση του συνόλου της πτωχευτικής περιουσίας. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, όταν συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό, να γίνουν κάποιες πρώτες πληρωμές προς τράπεζες, εργαζομένους και προμηθευτές.

Οι οφειλές προς το Δημόσιο είναι σχετικά χαμηλές, περί τα 90.000 ευρώ.Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία ενδεχομένως να είχε γίνει νωρίτερα. Δύο, ωστόσο, εκ των πιστωτριών τραπεζών τη “μπλόκαραν”, υποστηρίζοντας ότι τα εμπορεύματα αποτελούν ενέχυρο και δεν μπορούν να βγουν σε πλειστηριασμό.

ΠΗΓΗ: economy365.gr

Στις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των Ελλήνων αναφέρεται δημοσίευμα της Frankfurter Rundschau, το οποίο σημειώνει: «Η κρίση χρέους δεν κάνει τους Έλληνες μόνο πιο φτωχούς – η χώρα από την αρχή της κρίσης το 2009 έχει χάσει το ένα τέταρτο του ΑΕΠ, μόνο τα τελευταία δυο χρόνια ο μέσος μισθός μειώθηκε από τα 1.327 ευρώ μεικτά στα 1.182 ευρώ. Η ύφεση όμως, η οποία μπαίνει στον όγδοο χρόνο, επηρεάζει και την ψυχική υγεία πολλών ανθρώπων. Αυτό δείχνει έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου για τη δημόσια Υγεία. Σε μια έρευνα 2005 ατόμων, οι περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι τον προηγούμενο μήνα ήρθαν αντιμέτωποι με στρες, κατάθλιψη και άλλα συναισθηματικά προβλήματα. Ένας στους τέσσερεις δήλωσε πως αυτά αποτελούν μόνιμη κατάσταση. Το 15% των ερωτηθέντων έκαναν λόγο για αβεβαιότητα και φόβο, επίσης πολλοί ανέφεραν την οργή και την απογοήτευση ως κυρίαρχα συναισθήματα ενώ ένας στους δέκα δήλωσε πως η ζωή του δεν έχει νόημα».

Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Και μέσα σε αυτό το κλίμα της απελπισίας πολλοί άνθρωποι είναι επιρρεπείς στις υποσχέσεις, όπως αυτές του αυτοαποκαλούμενου σωτήρα Αρτέμη Σώρρα».Η εφημερίδα αναφέρεται στον Σώρρα και στις υποσχέσεις του να αποπληρώσει τα χρέη των Ελλήνων πολιτών και καταλήγει: «Το κίνημα που μοιάζει με σέκτα έχει 200 τοπικές οργανώσεις. Εάν καταφέρει ο Σώρρας να μπει στο κοινοβούλιο είναι πάντως αμφίβολο. Στις αρχές Ιανουαρίου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή να ανασυρθούν από το αρχείο δικογραφίες που αφορούν στη δράση του Αρτέμη Σώρρα. Ακόμα και μια αθωωτική απόφαση υπέρ του Σώρρα που εξεδόθη το 2013 θα πρέπει και αυτή να επανεξεταστεί».

Πηγή: Deutsche Welle

Tagged under

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο αστείο και φυσικά δεν είναι έμπνευση του ΣΥΡΙΖΑ που τα μέλη του «λατρεύουν» τη Βενεζουέλα… Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Πριν περίπου από 40 χρόνια μια προτομή αποκαλύφθηκε σ’ ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Γλυφάδας και δεν άνηκε σε κάποιον που έγραψε ιστορία στη χώρα μας. Λίγοι έχουν προσέξει και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν την ιστορία ενός θρυλικού στρατηγού της Λατινικής Αμερικής, του Σιμόν Μπολιβάρ που ατενίζει τη θάλασσα του Σαρωνικού στο μικρό πάρκο απέναντι από την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μεταξύ της παραλιακής οδού Διαδόχου Παύλου και της λεωφόρου Ποσειδώνος .

venezouela2

Η χάλκινη προτομή τοποθετήθηκε στο σημείο τον Δεκέμβριο του 1978 από το σύλλογο των απανταχού Ελληνοβεζουελάνων μέλος της οποίας ήταν και ο Σάββας Λαζαρίδης. Ο πρώην δήμαρχος είχε εργαστεί στη Βενεζουέλα σε έργα οδοποιίας και γνώριζε καλά τη χώρα και τους ανθρώπους της. Όμως, ο διάδοχός του δήμαρχος Θεόδωρος Σπονδυλίδης θέλησε να μετακινήσει την προτομή αλλά η σθεναρή αντίδραση των μελών του συλλόγου επέτρεψαν το σχέδιο.

venezouela1

Ωστόσο δεν είναι μόνο ο Μπολιβάρ που μας θυμίζει την χώρα της Λατινικής Αμερικής. Υπάρχει και οδός Βενεζουέλας στη Γλυφάδα και φυσικά και στάση λεωφορείων. Είναι κάθετη στην οδό Γούναρη.
Φυσικά, η Γλυφάδα δεν είναι η μοναδική πόλη που έχει Βενεζουέλα και άγαλμα του Μπολιβάρ. Υπάρχει οδός και ανάλογη προτομή στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Χίλτον.
Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε και ακόμα. Είναι άδικο, να μην υπάρχουν σε κάποιο  δρόμο τα ονόματα τριών δημάρχων που έχουν προσφέρει στην πόλη μας. Η ιστορία του Θεόδωρου Σπονδυλίδη, του Ανδρέα Σιούφη και του Γιάννη Θεοδωρόπουλου με κάποιον τρόπο πρέπει να αποτυπωθεί στη Γλυφάδα.            

Ένα εξαιρετικό άρθρο με αφορμή 102 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη δημοσιεύει στο enetpress.gr ο Βασίλης Διαμαντάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μεγάλος ρεμπέτης τα έζησε στη Γλυφάδα και προς τιμήν του ο Δήμος Γλυφάδας πολλά χρόνια αργότερα μετονομάζει την οδό Βάου σε οδό Βασίλη Τσιτσάνη!  
Ο Βασίλης Τσιτσάνης γνωστός ως «βλάχος» γεννιέται στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 από Ηπειρώτες γονείς. Από πολύ μικρή ηλικία δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την μουσική και μαθαίνει μαντολίνο, βιολί και μπουζούκι.
 
Το φθινόπωρο του 1936 ο Τσιτσάνης έρχεται στην Αθήνα με κύριο σκοπό να σπουδάσει στη Νομική, αλλά γρήγορα τον κερδίζει επαγγελματικά το τραγούδι και η μουσική. Οι πρώτες του επιρροές είναι τα τραγούδια των τεράστιων ρεμπετών της εποχής, του Βαγγέλη Παπάζογλου και του Μάρκου Βαμβακάρη. Η πρώτη του εμφάνιση γίνεται στο μαγαζί Μπιζέλια. Σύντομα γνωρίζεται με τον Δημήτρη Περδικόπουλο, που τον πηγαίνει στην Odeon, όπου ηχογραφεί τα πρώτα του τραγούδια. Το Σ’ έναν τεκέ μπουκάρανε είναι η πρώτη ηχογράφηση του Τσιτσάνη στην προσωπική του δισκογραφία.
 
Την περίοδο 1937-1940 γράφει πολλά τραγούδια που ηχογραφεί με τις φωνές του Κώστα Περδικόπουλου και άλλων τραγουδιστών εκείνης της εποχής, όπως του Στράτου Παγιουμτζή, του Μάρκου Βαμβακάρη και του Στελλάκη Περπινιάδη, με τους οποίους στις περισσότερες ηχογραφήσεις τους ο Τσιτσάνης συμμετέχει ως δεύτερη φωνή.
 
Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής ο Τσιτσάνης ανεβαίνει για να μείνει στην Θεσσαλονίκη, όπου στο διάστημα μεταξύ των ετών 1942-1946 αποκτά το δικό του μαγαζί, με την ονομασία το Ουζερί ο Τσιτσάνης στην οδό Παύλου Μελά 22, που γίνεται από την πρώτη στιγμή διάσημο και στέκι σχεδόν όλων των Θεσσαλονικέων. Εκεί συνθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα τραγούδια του, τα οποία ηχογραφούνται αμέσως μετά την λήξη της γερμανικής κατοχής, όπως την Συννεφιασμένη Κυριακή.
 
Τον Ιούλιο του 1942 παντρεύεται την Ζωή Σαμαρά από τα Γρεβενά, αρραβωνιασμένοι για 18 ολόκληρους μήνες. Κουμπάροι τους είναι ο προσωπικός φίλος του Τσιτσάνη ο γνωστότατος Νικόλαος Μουσχουντής, ο οποίος είναι ο διοικητής της Χωροφυλακής Θεσσαλονίκης, αλλά και θαυμαστής του έργου τού Τσιτσάνη και γενικώς του ρεμπέτικου τραγουδιού.Το 1946 επιστρέφει οριστικά στην Αθήνα και αρχίζει να ηχογραφεί ξανά. Δίπλα του γίνονται γνωστοί τραγουδιστές στο πανελλήνιο όπως η Σωτηρία Μπέλλου, η Ιωάννα Γεωργακοπούλου, η Μαρίκα Νίνου, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης.
 
Τα επόμενα χρόνια ο Τσιτσάνης γνωρίζει ευρύτατη αποδοχή από τον ελληνικό λαό . Ειδικά μετά την πτώση της Χούντας το 1974 ξεκινά αμέσως τις μεγάλες του συναυλίες σε στάδια και ανοιχτούς χώρους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για τα λαϊκά τραγούδια.
Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση σε ανοιχτό χώρο είναι σε τιμητική εκδήλωση του Δήμου Νίκαιας, σε συνεργασία του δημάρχου Στέλιου Λογοθέτη με τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη για την διοργάνωση του πρώτου πολιτιστικού καλοκαιριού στην Ελλάδα το 1982.
 
Ο Βασίλης Τσιτσάνης υπήρξε στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου και ο αγαπημένος του μουσικός. Υπήρξε μεγάλος λάτρης της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας των Τρικάλων πηγαίνοντας συχνά στο γήπεδο ακόμη και όταν έπαιζε μακριά από τα Τρίκαλα.
 
Στις αρχές του 1980 ο Τσιτσάνης ύστερα από εξετάσεις ανακαλύπτει ότι έχει προσβληθεί από τον καρκίνο. Παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει ακάθεκτος τις ζωντανές εμφανίσεις του στο δικό του κέντρο πια στην Αθήνα, το Χάραμα στην Καισαριανή.
 
Στις αρχές του 1984 ταξιδεύει στην Αγγλία στο Λονδίνο στο νοσοκομείο του Χέρφιλντ για να υποβληθεί σε περαιτέρω θεραπείες για την κατάσταση της υγείας του. Στις 18 Ιανουαρίου του 1984,ανήμερα των γενεθλίων του, ο Βασίλης Τσιτσάνης στα 69 του χρόνια κλείνει για πάντα τα μάτια του και περνάει οριστικά στην αθανασία του ελληνικού λαού. Η κηδεία του μεγαλοπρεπής στις 20 Ιανουαρίου και πλήθος κόσμου τον συνοδεύει στην τελευταία του κατοικία στο Α Νεκροταφείο Αθηνών σιγοτραγουδώντας όλες του τις θρυλικές επιτυχίες.
 
 
Προς τιμήν του ο Δήμος Γλυφάδας πολλά χρόνια αργότερα μετονομάζει την οδό Βάου σε οδό Βασίλη Τσιτσάνη όπου κατοικούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
 
Κατά τον γνωστό μουσικολόγο Λάμπρο Λιάβα, «ο Τσιτσάνης έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τα όρια του περιθωρίου, όπου το είχαν τάξει τα αντικοινωνικά και ανατολίτικα στοιχεία του, για να το εντάξει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος. Καθιέρωσε νέο ύφος παιξίματος και τραγουδιού με τον εξευρωπαϊσμό-συγκερασμό των κλιμάκων, αρμονίες με δεύτερες και τρίτες φωνές, εμπλουτισμένη ενορχήστρωση και καινοτομίες στην ποιητική δομή, όπου για πρώτη φορά το λαϊκό τραγούδι απoμακρύνθηκε από τις παραδοσιακές φόρμες του δίστιχου επισημοποιώντας το ρόλο του ρεφρέν».
 
Το 1980, με πρωτοβουλία της ΟΥΝΕΣΚΟ, ηχογραφείται ένας διπλός δίσκος με τίτλο «Χάραμα», όπως λεγόταν το μαγαζί στο οποίο ο Τσιτσάνης εμφανιζόταν τα τελευταία 14 χρόνια της καριέρας και της ζωής του. Σ’ αυτό το δίσκο παίζει μία σειρά από κλασικά του τραγούδια, αλλά και πολλά αυτοσχεδιαστικά κομμάτια στο μπουζούκι.
 
Η γενέτειρα του πάντως πόλη των Τρικάλων τον τίμησε με την ίδρυση του «Κέντρου Ερευνας - Μουσείο Τσιτσάνη» με στόχο την ψηφιακή καταγραφή, τεκμηρίωση και προβολή σημαντικών στοιχείων και τεκμηρίων από τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και την παρουσίαση και ανάδειξή του στο κοινό. Το Μουσείο φιλοξενείται στις παλιές φυλακές των Τρικάλων που αναστηλώθηκαν για το σκοπό αυτό.
 
Κι αυτό γιατί το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη δεσπόζει στη ζωή του Ελληνικού λαού για περισσότερο από 60 χρόνια, αντλώντας τη δύναμή του από τη ζωή του λαού, από τούς καθημερινούς του αγώνες για δικαιοσύνη, από τις πίκρες του και τούς πόνους του, από την αγάπη, από ότι όμορφο και αληθινό έχει αυτός ο τόπος.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/1 στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Τρύφωνα το «Γεύμα Αγάπης» (στην ουσία ήταν δείπνο αυτή τη φορά καθώς πραγματοποιήθηκε βράδυ) για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Τα έξοδα της εκδήλωσης όπως και τις προηγούμενες χρονιές καλύφθηκαν από το Νίκο Οικονομόπουλο. 

oikon3

 

oikon

Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής απέδειξε και φέτος ότι εκτός από εξαιρετικός καλλιτέχνης είναι και ένας σπουδαίος άνθρωπος.
"Εμένα ο Θεός μου έδωσε μια ευλογία και νιώθω την ανάγκη να προσφέρω στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη" τόνισε στο χαιρετισμό ο Νίκος Οικονομόπουλος.

okonom2

« Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσφέραμε ένα «γεύμα αγάπης» στους δικαιούχους του κοινωνικού συσσιτίου του Δήμου μας, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνα. Κόψαμε και την πίτα των κοινωνικών μας δομών, με τους τυχερούς που βρήκαν τα τρία φλουριά να κερδίζουν ισάριθμες δωροεπιταγές από τα ΑΒ Βασιλόπουλος! Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο Νίκο Οικονομόπουλο που για μια ακόμα φορά βοήθησε ώστε η μικρή αυτή γιορτή να γίνει πραγματικότητα. Ευχαριστούμε και τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που - από το υστέρημά τους πολλές φορές - συνεισφέρουν στο κοινωνικό παντοπωλείο και στις υπόλοιπες δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες της Γλυφάδας. Μόνο με σύμπνοια και αλληλεγγύη θα καταφέρουμε να βγούμε όρθιοι από την κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια» τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γλυφάδας.

oikonom1

oikon5

Για τη διοργάνωση αυτής της ζεστή και ανθρώπινη βραδιά υπήρξε ουσιαστική συνεισφορά και των ανθρώπων της Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Γλυφάδας.  
Την εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης στήριξαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νατάσσα Αργυροπούλου, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Γκολφ Στέλιος Κουρουπάκης, η αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Μαρία Παπάζογλου, η πρώην αντιδήμαρχος Άννα Καυκά, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Σάσα Πατεράκη, οι δημοτικοί  σύμβουλοι Αιμίλιος Βουγιουκλάκης και Ορέστης Τσάγκλας, ο πατέρας Μιχαήλ, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μάριος Τσάκας και οι συνεργάτες του δημάρχου Σωκράτης Ζάχος και Μάνος Κασσελάκης.

ΦΩΤΟ: Πάρης Σαρρηκώστας

Find Us on Facebook