Apr 28, 2017 Last Updated 5:56 PM, Apr 27, 2017
Γιάννης Σκούφης

Γιάννης Σκούφης

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν για την πυρκαγιά στο λεωφορείο μαθητές τόσο ο δήμαρχος Γλυφάδας όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου Γλυφάδας...
Γ. Παπανικολάου: «Δόξα τω Θεώ όλα τα παιδιά είναι καλά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Λυκείου μας βρίσκονται τώρα στο ξενοδοχείο τους στην Πάτρα, σώοι και αβλαβείς. Ο διευθυντής του σχολείου κ. Κουρασμενάκης και οι συνοδοί καθηγητές έδειξαν μεγάλη ψυχραιμία και χειρίστηκαν το επεισόδιο με σύνεση και νηφαλιότητα. Θα είμαστε όλο το βράδυ σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί να πράξουμε οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο».
 Νίκος Καράμπελας:  «Σαν πρόεδρος τού τρίτου λυκείου Γλυφάδας, ενημερώνω τους γονείς ότι όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους μαζί με τούς συνοδούς καθηγητές... Λίγο έξω από την Πάτρα κι ενώ το πούλμαν βρισκόταν εν κινήσει γέμισε καπνούς και με την απαιτούμενη ψυχραιμία οδηγού, συνοδών, εκκενώθηκε λίγο πριν αρπάξει φωτιά και καεί ολοσχερώς. Ήδη θα παραλειφθούν από άλλο λεωφορείο του αρμόδιου πρακτορείου κι ως φαίνεται θα επιστρέψουν στην Αθήνα.... Είναι όλοι καλά αυτό κρατάμε.!!!!Τα υπόλοιπα όταν επέλθει ηρεμία με τη σωστή χρονική σειρά..!!! Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση...!!!!»
 

Μαθητές και καθηγητές του 3ου λυκείου της Γλυφάδας Αττικής επέβαιναν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο διώροφο τουριστικό λεωφορείο στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, τη στιγμή που κινείτο στην περιμετρική οδό της Πάτρας, στο ρεύμα προς Αθήνα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 67 μαθητές, οι τέσσερις καθηγητές και ο συνοδηγός του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους, ενώ στο νοσοκομείο έχει διακομιστεί ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία.
 
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά στο λεωφορείο εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στο πίσω μέρος του οχήματος.
 
Μόλις ο οδηγός αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, σταμάτησε το λεωφορείο στην άκρη του δρόμου και αμέσως ξεκίνησε η αποβίβαση των μαθητών.
 
Μάλιστα, εκείνη την ώρα περνούσε τυχαία από το σημείο με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο ο διοικητής του πρώτου πυροσβεστικού σταθμού της Πάτρας, Παναγιώτης Δημόπουλος, ο οποίος σταμάτησε και βοήθησε στην ασφαλή αποβίβαση μαθητών και καθηγητών.
 
Αμέσως μετά έφθασαν στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής και έσβησαν τη φωτιά πριν επεκταθεί σε όλο το όχημα.

Κοκαΐνη και ηρωίνη επρόκειτο να πουλήσουν, έναντι άνω των 100.000 ευρώ, μέλη σπείρας εμπόρων ναρκωτικών, που συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση στη Γλυφάδα.
Οι συλληφθέντες είναι τρεις Αλβανοί, οι οποίοι φαίνεται ότι ενεργούσαν καθ' υπόδειξιν δύο έγκλειστων στις φυλακές Πατρών, ενός 42χρονου συμπατριώτη τους και ενός 49χρονου Έλληνα.
Οι δύο τελευταίοι φέρονται να είναι ηγετικά στελέχη της συμμορίας, την εξάρθρωση της οποίας ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν 1 κιλό και 181 γραμμάρια κοκαΐνης, καθώς επίσης 2 κιλά και 40 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητες που σκόπευαν να διαθέσουν προς πώληση έναντι 106.500 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή: www.zougla.gr
 
Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας ενημερώνει:
«Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν από 2 έως και 15 Μαΐου, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου.
Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).
Οι ημέρες των εκπτωτικών περιόδων είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες. Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η 1η Μαΐου, η οποία καθορίστηκε ως αργία με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά η Τρίτη, 2 Μαΐου. Αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
 
Γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά με αναμνήσεις στη Γλυφάδα! Ο Δήμος Γλυφάδας και η Ελληνική Ομοσπονδία Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε) και τα σωματεία-μέλη της σας καλούν να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά του 2017 με ένα τρόπο ξεχωριστό και …νοσταλγικό. Η «1η Ανοιξιάτικη Στατική Έκθεση Γλυφάδας» θα πραγματοποιηθεί αυτή τη Δευτέρα, 1η Μαΐου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι με δεκάδες αυτοκίνητα αντίκες και άλλα σπάνια οχήματα.
 
antike3
 
antike2
 
antike4
 
Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα συνοδεύεται από μουσική εποχής με τον Πασχάλη που θα τραγουδά ζωντανά στο χώρο της εκδήλωσης!
 
Η συνάντηση των ιστορικών οχημάτων θα πραγματοποιηθεί επί της λεωφόρου Αγγέλου Μεταξά (από το ύψος της Λαμπράκη ως το ύψος της Ζησιμοπούλου), όπου θα υπάρχουν παράλληλα πολλαπλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το live του Πασχάλη και πολλά πρωτομαγιάτικα άνθη!

Find Us on Facebook