Jul 08, 2020 Last Updated 9:08 AM, Jul 7, 2020

Ηλεκτρικά πατίνια και στη Γλυφάδα

Published in BINTEO
Read 1129 times
Rate this item
(2 votes)

Απόβαση στη Γλυφάδα  μετά από  το επιτυχημένο λανσάρισμα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα κάνουν το τελευταίο διάστημα τα ενοικιαζόμενα  πράσινα ηλεκτρικά  πατίνια. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει και στην πόλη υπηρεσίες έξυπνης μετακίνησης εξυπηρετώντας όσους πολίτες θέλουν να μετακινηθούν γρήγορα και οικονομικά.

Πώς θα νοικιάσετε τα πατίνια

Τα  ηλεκτρικά πατίνια (των εταιρειών Lime και Hive) έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα και τα οποία είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή της εταιρείας στο κινητό του. Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0.15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.
Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ασφαλή και εύκολα στη χρήση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ/ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Το βράδυ συλλέγονται και επαναφορτίζονται. Στη Γλυφάδα είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες σε κεντρικά σημεία της πόλης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Πρόκειται για έναν έξυπνο τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη ο οποίος είναι καινοτόμος και φιλικός προς το περιβάλλον.  Η τοπική ομάδα της Lime έχει αναλάβει τη συντήρηση, επαναφόρτιση και τοποθέτηση του στόλου των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη.
Επίσης, η Lime βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμο  για να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας στους πολίτες.

patinia

Περίπτωση κλοπής και ατυχήματος
Η εταιρεία για το ενδεχόμενο της κλοπής του σκούτερ ανέφερε ότι επειδή φέρει GPS, θα μπορέσει να το εντοπίσει άμεσα. Επίσης, ανέφερε ότι να κάποιος αποπειραθεί να κλέψει ένα από τα σκούτερ δεν θα μπορέσει να το αξιοποιήσει, καθώς όλα τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα εξαρτήματά του είναι ανακυκλώσιμα.  Ακόμη, στην περίπτωση ατυχήματος, η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στους χρήστες της, στην ασφάλεια και μετά σε όλα τα άλλα.

Ποια είναι η Lime
Η Lime είναι μια εταιρεία που στόχο έχει να συνδέσει τους ανθρώπους με τις πόλεις στις οποίες ζουν ενισχύοντας την αστική κινητικότητα.H Lime είναι ο πρώτος πάροχος έξυπνης κινητικότητας με έναν στόλο που περιλαμβάνει τα Lime-Classic (ταχύτητας 1,3 και 8), τα Lime-E (ηλεκτρικά ποδήλατα) και Lime-S (ηλεκτρικά πατίνια).H εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, ήρθε για να φέρει την επανάσταση στην μετακίνηση των πόλεων αλλά και στις πανεπιστημιουπόλεις δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες και φοιτητές να μετακινούνται με έναν πιο οικολογικό, αποτελεσματικό και βολικό τρόπο, βελτιώνοντας την την αστική βιωσιμότητα.Μέσω της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και τη συστηματική ανάπτυξη του στόλου ο οποίος είναι εφοδιασμένος με σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα, η Lime αλλάζει τον τρόπο της αστικής μετακίνησης για σύντομες διαδρομές με έναν οικονομικό αλλά και υγιεινό τρόπο για όλους. Να σημειωθεί ότι η startup LimeBike ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2017 συγκεντρώνοντας αρχικά κεφάλαια ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

patinia2

Τα πρώτα γραφεία της εταιρείας ήταν εντός του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και το επίσημο λανσάρισμά της (τον Ιούνιο του 2017) έγινε με 125 ποδήλατα. Μέσα σε μόλις ένα μήνα, τον Ιούλιο του 2017 η Lime επεκτάθηκε σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, όπως Φλόριντα, Ιντιανάπολη, Καλιφόρνια, στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον και άλλες ενώ μέσα σε 12 μήνες κατάφερε να επεκταθεί σε περισσότερες 70 αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Σήμερα η Lime έχει ήδη παρουσία σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βασιλεία, Λισαβόνα, Λυόν, Πράγα, Βιέννη, Βαρσοβία, Σαραγόζα, Ζυρίχη και άλλες.Η εταιρία έκλεισε τον Οκτώβριο του 2017 έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 225 εκατ. δολαρίων ενώ την επόμενη χρονιά πέτυχε χρηματοδότηση ύψους 335 εκατ. δολαρίων, οδηγούμενη σε αποτίμηση ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κερδίζοντας τον τίτλο του μονόκερου…Τον Μάιο του 2018, η εταιρεία άλλαξε την επωνυμία της σε LIME και συνεργάστηκε με την Segway για την παραγωγή νέων σκούτερ. Τον Αύγουστο του ίδιου έτους η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την Uber, ώστε η ενοικίαση των ηλεκτρικών πατινιών να γίνεται και μέσω Uber.


 

Last modified on Friday, 28 June 2019 14:24

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Most Read

Find Us on Facebook