Sep 28, 2022 Last Updated 12:55 PM, Apr 15, 2022

Αmazon: Οι θέσεις εργασίας που ζητά για τα γραφεία της στην Ελλάδα

Published in businessstories
Read 972 times
Rate this item
(1 Vote)

Τι θέσεις εργασίας θα προκύψουν από το άνοιγμα γραφείων της Amazon στην Αθήνα - Τα επαγγέλματα.

Ανυπομονησία - αν μη τι άλλο - έχει προκαλέσει η είδηση για το άνοιγμα γραφείων της Amazon Web Services (ΑWS) στη χώρα μας και ειδικότερα στην Αθήνα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της διαρκούς επένδυσης της AWS στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει τη διεύρυνση της ομάδας που στηρίζει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών της στη χώρα. Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς κάθε μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων startups, επιχειρήσεων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς κάνουν την μετάβαση στο υπολογιστικό νέφος της AWS (AWS Cloud).


Πρόσκληση για στελέχωση του ελληνικού user groupΟμάδες account managers, partner managers και solutions architects και άλλα στελέχη ήδη εξυπηρετούν πελάτες στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών από την ανάπτυξη και λειτουργία test environments μέχρι την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data Analytics), εφαρμογές σε περιβάλλον mobile, web και στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές (business applications), εφαρμογές Internet of Things (IoT) και διαχείρισης κρίσιμων εργασιών.

Η AWS διαθέτει μία ομάδα χρηστών (user group) στην Αθήνα, με εκατοντάδες μέλη που οργανώνουν τοπικές συναντήσεις για προγραμματιστές με σκοπό τη δικτύωσή τους και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας, την οποία επιθυμεί να διευρύνει και για το λόγο αυτό καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφτεί την ιστοσελίδα https://aws.amazon.com/developer/community/usergroups/europe/.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για να στηρίξει τις δραστηριότητες της στη χώρα, η εταιρεία έχει στόχο να συνεχίσει τις προσλήψεις Ελλήνων μεταξύ άλλων για θέσεις όπως account managers, partner managers, solutions architects, προσωπικό υποστήριξης κ.α., ώστε να μπορούν οι πελάτες της να εξυπηρετούνται τοπικά και να επικοινωνούν με την AWS στη γλώσσα τους. Μάλιστα, όσο το πελατολόγιο της εταιρείας θα μεγαλώνει, τόσο θα αυξάνει και τις θέσεις εργασίας.

Το πελατολόγιο στην Ελλάδα

Η AWS ήδη έχει στο πελατολόγιο της μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο γνωστές startups και επιχειρήσεις όπως οι Beat, Deepsea Technologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Qivos, Spitogatos,  Voiceland, Wind Ελλάς, Workathlon και Χρυσή Ευκαιρία, καθώς και οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Επίσης, ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες startups διεθνώς όπως η Airbnb και το Netflix, μεγάλες επιχειρήσεις όπως η BMW, η Formula 1 και το Twitter, καθώς και Δημόσιοι οργανισμοί όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου και η NASA χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες AWS.Η διεύρυνση της παρουσίας της Amazon Web Servise στην Ελλάδα έρχεται σε συνέχεια της δημιουργίας τοποθεσίας Amazon CloudFront στην Αθήνα και της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία μίας ψηφιακής Ελλάδας μέσω του cloud computing. Επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και οργανισμοί του δημόσιου τομέα αναπτύσσουν τώρα νέες εφαρμογές στο cloud ως προεπιλογή και θέλουν να μεταφέρουν στο cloud όσο το δυνατόν περισσότερες από τις υπάρχουσες εφαρμογές τους το συντομότερο. Για τις επιχειρήσεις, η ερώτηση δεν είναι πια «αν», είναι «πόσο γρήγορα μπορούμε να κινηθούμε;» και «τι πρόκειται να μεταφέρουμε [στο cloud] πρώτα;».

Στήριξη στις startups

Για πολλά χρόνια η AWS στηρίζει ελληνικές startup και το τοπικό οικοσύστημα τεχνολογίας, μέσω προγραμμάτων όπως το AWS Activate και το AWS Academy. To AWS Activate δίνει σε startups ό,τι χρειάζονται για να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία της AWS, όπως μονάδες (credits) αξίας έως 100.000 δολαρίων, εκπαίδευση, τεχνική υποστήριξη, καθώς και επαφές με επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες (incubators), επιταχυντές (accelerators) και εταιρείες επενδυτικών συμμετοχών (venture capital), όπως οι CrowdPolicy, Marathon, MBriyo, Metavallon, MIT EF, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα (ΕΤΕ), OK!Thess και Venture Friends. H AWS δραστηριοποιείται και στον τομέα της Εκπαίδευσης, εκπαιδεύοντας μαθητές και φοιτητές καθώς και τους επόμενους ηγέτες στον χώρο της πληροφορικής μέσω της AWS Academy.

Last modified on Saturday, 16 January 2021 20:30

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook