Sep 30, 2020 Last Updated 4:03 PM, Sep 30, 2020

Τι ισχύει με το σούβλισμα αρνιού το Πάσχα σε αυλές, πυλωτές και ταράτσες

Read 372 times
Rate this item
(1 Vote)
Tagged under

Η Κυριακή του Πάσχα πλησιάζει και μαζί αυξάνεται η αγωνία της κυβέρνησης για το αν θα τηρηθούν τα νέα μέτρα. Δείτε τι ισχύει για το σούβλισμα αρνιού το Πάσχα σε αυλές, πυλωτές και ταράτσες.

Όπως έχουν πει πολλές φορές οι αρμόδιοι το Πάσχα του 2020 δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει. Οι εκκλησίες είναι κλειστές και η καθημερινότητα έχει αλλάξει ριζικά.Όσο πληριάζει η Κυριακή του Πάσχα λαμβάνονται νέα μέτρα, ενώ έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι ισχύει με το σούβλισμα.Καταρχήν δεν μπορεί να φύγει κόσμος από τα αστικά κέντρα για να πάει στα χωριά. Κάθε προσπάθεια παραβίασης του μέτρου τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων. Μάλιστα το ίδιο μέτρο ισχύει για όσους κινηθούν από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή στις πόλεις για να πάνε σε σπίτια φίλων και συγγενών για να γιορτάσουν.

Το παραδοσιακό σούβλισμα δεν έχει την τιμητική του...

Όπως έχει τονιστεί κατ επανάληψη δεν πρέπει να συγκεντρωθούν παρέες σε πυλωτές πολυκατοικιών, ταράτσες και αυλές για να σουβλίσουν το αρνί.Το σούβλισμα όμως μπορεί να γίνει, αρκεί να είναι μόνο τα άτομα που μένουν μαζί στο ίδιο σπίτι και να μην είναι σε πυλωτές ή στο δρόμο. Δηλαδή αν κάποιος έχει αυλή δεν θα του απαγορεύσει κανείς να βγει με τη γυναίκα του και τα παιδιά του και να σουβλίσει στην αυλή του σπιτιού του μόνος, χωρίς παρέα ή συγγενείς. Η γενική οδηγία πάντως για φέτος είναι το αρνί να μπει στο φούρνο. Και αυτό φαίνεται να μοιάζει το πιο λογικό και σωστό. Όπως είναι φυσικό θα υπάρχει μεγάλη αστυνόμευση για να τηρηθούν τα παραπάνω.

 Από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις μέσω τηλεδιασκέψεων, έχουν δοθεί σαφείς εντολές σε όλες τις υπηρεσίες να εφαρμόζουν κατά γράμμα όλα τα μέτρα και να επιβάλουν χωρίς διακρίσεις τις προβλεπόμενες κυρώσεις στους παραβάτες, που αυξήθηκαν με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις για το διάστημα από τις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα προς Τρίτη. Στην τελευταία τηλεσύσκεψη που έγινε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, δόθηκαν οδηγίες για αυξημένη επιτήρηση στις εκκλησίες, για το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στον Επιτάφιο, αλλά και στην Ανάσταση και συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις ενέργειες των αστυνομικών, κυρίως την Κυριακή του Πάσχα.

Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα των μετακινήσεων εντός του αστικού ιστού, κυρίως με τον κωδικό Β4, που αφορά τη μετάβαση σε άνθρωπο που έχει ανάγκη βοηθείας, στο οποίο επέμεινε με ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Χαρδαλιάς.Οι εντολές προς τους επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών είναι να μην δείξουν καμία επιείκεια σε περιπτώσεις με αυτό τον κωδικό, που κατά την μετακίνηση δεν υπάρχουν επαρκή δικαιολογητικά, όπως διεύθυνση προορισμού, στοιχεία του ανθρώπου που υποτίθεται ότι χρήζει βοηθείας, αποδεικτικό του προβλήματος, ώρα επιστροφής και φυσικά να μην επιβαίνουν στο αυτοκίνητο πάνω από δύο άτομα. Για την παραβίαση αυτού του περιορισμού το πρόστιμο γίνεται από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 300 ευρώ για τον οδηγό και 150 για τον συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρες.Η ίδια ποινή ισχύει για την απόπειρα μετακίνησης εκτός νομού, αλλά επεκτάθηκε για το παραπάνω διάστημα και για μετακινήσεις εντός νομού αλλά εκτός αστικού ιστού, δηλαδή στα εξοχικά.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι 1.000 ευρώ για κάθε άτομο είναι το πρόστιμο για δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, κάτι που ισχύει και για τις συναθροίσεις για το ψήσιμο του αρνιού, ενώ όπως επισημαίνουν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σε ακραίες περιπτώσεις προβλέπεται και αυτόφωρο, με το άρθρο 285, που αφορά στην αποτροπή διάδοσης νόσου. Αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν πονοκέφαλο για την Αστυνομία, καθώς μπορούν να επέμβουν μετά από καταγγελίες, κάτι που απεύχονται οι αστυνομικοί, ποντάροντας στο φιλότιμο των Ελλήνων και στην τήρηση των απαγορεύσεων.

«Δεν θέλουμε να μας φέρουν στη δυσάρεστη θέση να βεβαιώνουμε παραβάσεις στα σπίτια», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος και συμπλήρωσε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει αποδείξει ότι συνειδητοποιεί απολύτως την ανάγκη τήρησης αυτών των μέτρων για το καλό όλων και αισιοδοξούμε ότι δεν θα χαλάσουν αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής».

Last modified on Friday, 17 April 2020 12:18

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Most Read

Find Us on Facebook