Sep 26, 2020 Last Updated 3:31 PM, Sep 25, 2020

Θεοδωρικάκος: "Μέσα στο μήνα ο διαγωνισμός για το “Βοήθεια στο Σπίτι" – Όλοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής»

Read 197 times
Rate this item
(1 Vote)

Για την καραντίνα, την επόμενη μέρα της επιστροφής στην κανονικότητα μετά τον κορονοϊό, θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων σ' αυτήν, μίλησε στο newsit.gr και τη Μάγδα Τσέγκου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρεται και στο επόμενο διάστημα μετά την καλοκαιρινή περίοδο, την ενδεχόμενη επιστροφή του κορονοϊού από το Φθινόπωρο, αλλά και τους στόχους της Κυβέρνησης για την ομαλή μετάβαση των πολιτών, από την εποχή των σκληρών μέτρων και την επιστροφή στην κανονική ροή της ζωής. Επίσης, ο ίδιος σχολιάζει και τα σενάρια των πρόωρων εκλογών που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, ενώ αναφέρεται στα νέα προγράμματα που πρόκειται να μπουν σε ισχύ για την στήριξη των Ελλήνων.

«Βοήθεια Στο Σπίτι»: Τα σχέδια για το μέλλον και οι νέες αιτήσεις

«Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα που έχει αγκαλιαστεί από τους δήμους και την ελληνική κοινωνία και έχει ένα ολοφάνερο κοινωνικό αντίκτυπο και μία πολύ μεγάλη χρησιμότητα. Προστατεύει ανθρώπους που είναι μόνοι τους στο σπίτι, κυρίως του παππούδες και τις γιαγιάδες μας, όσους από αυτούς δεν έχουν παιδιά και εγγόνια, δεν έχουν κοντινούς συγγενείς, τους νοιαζόμαστε και είμαστε εμείς οι άνθρωποί τους, οι υπηρεσίες των δήμων μας, οι άνθρωποι που εργάζονται στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Πολλοί από αυτούς εργάζονται πολλά χρόνια στο πρόγραμμα αυτό και προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες, για αυτό το λόγο, μέσα στο μήνα, πρόκειται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός απ’το ΑΣΕΠ, ούτως ώστε 3.000 εργαζόμενοι να είναι μόνιμοι πλέον σε αυτό το πρόγραμμα και να έχουν βεβαιότητα για την εργασία τους και να έχουν αποκλειστική δουλειά και αποστολή με σταθερό τρόπο την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Σε αυτό το πρόγραμμα βέβαια έχουν προστεθεί και άλλοι άνθρωποι, αθροιστικά πλέον στη χώρα είναι περίπου 75000 άνθρωποι. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Μέσα σε αυτόν τον αριθμό υπάγονται πλέον και μονογονεϊκές οικογένειες ή και άνθρωποι οι οποίοι μέσα σε αυτή την κρίση, δυσκολεύονται πάρα πολύ να ανταποκριθούν και έχουν ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον που θα τους βοηθήσει ή θα τους πάει τα φάρμακά τους, θα τους βοηθήσει με τρόφιμα κλπ. Για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο αυτό το πρόγραμμα μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, τους Δημάρχους και τους ειδικούς που ασχολούνται, προκειμένου να συνεχίσει να είναι στην πρωτοπορία της κοινωνικής πολιτικής των δήμων και του κράτους. Όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση σε αυτό το πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα νέα παιδιά, τα οποία ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση ωστόσο, η εμπειρία και η υπηρέτηση σε αυτό το πρόγραμμα για πολλά χρόνια, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μπόνους και το πιο πιθανό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ήδη εργάζονται, θα συνεχίσουν να εργάζονται καθώς θα εγκριθούν από τον διαγωνισμό.»

 Η περίοδος της καραντίνας όπως την βιώνει με την οικογένεια του

«Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά είναι ποσοτικά μεγαλύτερη από πριν, διότι δεν χάνεις ούτε δευτερόλεπτο, δεν χάνεις καθόλου χρόνο για μετακινήσεις. Και έτσι ανακαλύψαμε όλοι την αξία που έχει η απασχόληση, η εργασία από μακριά, η τηλεργασία. Αλλά για να είμαστε πολύ εντάξει, έχει και τα πολύ πιο ευχάριστα, γιατί είμαι με την οικογένεια, αρκετές περισσότερες ώρες και ιδίως με τα παιδιά, τα οποία μου έλειπαν και είναι μία πολύ μεγάλη χαρά όλο αυτό. Ελπίζω όμως να ολοκληρωθεί, για να μπορούμε να είμαστε και με συνθήκες μεγαλύτερης ελευθερίας. Και πιστεύω ότι σταδιακά πλησιάζει η ώρα που θα πάμε σε μια στοιχειώδη κανονικότητα.» 

Τα σενάρια επιστροφής του κορονοϊού το Φθινόπωρο

«Δεν υπάρχει κανένας στη Γη που να μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα αντιμετωπίσουμε σε σχέση με τον κορωνοϊό, τον Σεπτέμβρη. Είναι τα πάντα ανοιχτά για αυτό πολύ σωστά εντοπίζεται ότι το κράτος μας πρέπει να είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει και ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Έχουμε όμως πλέον εμπειρία, έχουμε εργαστεί πάρα πολύ σκληρά και πάρα πολύ μεθοδικά και επομένως πιστεύω ότι θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και για αυτή την περίπτωση. Όπως δείξαμε αντανακλαστικά τώρα, το ίδιο θα συμβεί και τότε». 

10 με τόνο βάζουν οι πολίτες στην άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης

«Αν μου επιτρέπετε ένα σχόλιο για τη βαθμολογία σας, θα ήθελα να πω ότι θα έπρεπε να βαθμολογηθεί με άριστα το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Η ελληνική κοινωνία

Η Ελλάδα πέτυχε. Από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης τα προηγούμενα χρόνια, να μετατραπεί, σε ελκυστικό παράδειγμα για όλο τον κόσμο. Και αυτό έγινε χάρη στις έγκαιρες αποφάσεις που πήρε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χάρη στην πολύ σκληρή και μεθοδική δουλειά, χάρη στην υπευθυνότητα που σε γενικές γραμμές έχουν δείξει οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά κυρίως στην πειθαρχεία και την αλληλεγγύη που έχει δείξει ο ελληνικός λαός ο οποίος εμπιστεύθηκε αυτήν τη φορά την πολιτική του ηγεσία, εμπιστεύθηκε την Κυβέρνηση και θεωρώ ότι την εμπιστεύθηκε κυρίως για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είδε ότι είχε αξιόπιστες συμπεριφορές και ότι ο Μητσοτάκης έβαλε πάνω από όλα την ανθρώπινη ζωή. Και είπε ότι θα κάνω τα πάντα, η οικονομία και τα χρήματα μπορούν να ξαναπαραχθούν οι ανθρώπινες ζωές αν χαθούν δεν μπορούν να επανέλθουν, άρα έκανε κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σπουδαίο, ηθικό και κρίσιμο και δεύτερον, κατά τα ψέματα, φοβηθήκαμε οι Έλληνες, γιατί θυμάστε τις πρώτες ημέρες που η κυβέρνηση πήρε αυτά τα μέτρα, τα λεγόμενα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων και κοινωνικής απομόνωσης, στην γειτονική χώρα μας, την Ιταλία, αγαπημένη φίλη χώρα για τους Έλληνες, βλέπαμε δυστυχώς να χάνονται κατά χιλιάδες οι άνθρωποι. Ήταν κάτι το συγκλονιστικό και ο φόβος, δημιουργεί στους ανθρώπους και την ανάγκη να αποφύγουμε και εμείς τα χειρότερα. Και έτσι, όλοι μαζί, πετύχαμε αυτό το άριστα που είπατε. Αυτό λοιπόν το «άριστα» το πώς αντιμετωπίσαμε την κρίση έως τώρα, είναι η μεγάλη πρόκληση να συνεχίσουμε με «άριστα» και έχοντας όλη την ίδια συμπεριφορά, να αντιμετωπίσουμε και τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας από εδώ και μπρος.» 

Οι στόχοι για το επόμενο διάστημα

«Μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, έχει προγραμματίσει ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα έργων και δράσεων για τα επόμενα τρία χρόνια με την επωνυμία «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο αφορά 2μιση δισεκατομμύρια ευρώ διασφαλισμένους πόρους, περίπου οι μισοί προέρχονται από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και μέσα στην οποία συγκαταλέγουμε και δράσεις που αφορούν την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, όπως είναι δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, άρα εδώ μέσα υπάγεται και η σίτιση. Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε κανέναν μόνο του σε αυτή την καταιγίδα, θα στηρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις τους ανθρώπους αυτούς και θα κάνουμε πράξη ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, χωρίς πελατειακές δοκιμές, ισότιμα για όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Είναι ένα κεκτημένο και μία δέσμευση που προσωπικά είμαι αποφασισμένος να κάνω πράξη συνεχώς, μέσα από τη δουλειά μας αυτή, του Υπουργείου Εσωτερικών.» 

Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών

«Εμείς δεν πιπιλίζουμε αυτή την καραμέλα, ίσα ίσα και αυτό θα κάνω τώρα, με πολύ κατηγορηματικό τρόπο, λέμε και σας απαντώ, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, διαβεβαίωσε σχετικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε αυτό, σε πρόσφατη συνέντευξη σε Κυριακάτικη εφημερίδα και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει λάβει μία πολύ ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό. Η εντολή είναι πρόσφατη, ούτε ένα χρόνο δεν έχει κλείσει η κυβέρνηση σε αυτά τα πράγματα και επομένως, δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος, ούτε να συζητάμε, ούτε να σκεφτόμαστε. Το μόνο που συζητάμε, σκεφτόμαστε και κάνουμε, είναι όλα όσα πρέπει για να αντιμετωπίσουμε τη γιγαντιαία κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα, εξαιτίας της διάδοσης του κορονοϊού. Και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα, το οφείλουμε στους συμπολίτες μας, οι Έλληνες πρέπει να τα καταφέρουμε και τώρα, να γλιτώσουμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα να βάλουμε μπροστά με γρήγορο ρυθμό, αλλά και με πολύ σωστές σκέψεις και ιδέες, ένα πλάνο, ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις βαριές οικονομικές συνέπειες, μπροστά στις οποίες είμαστε εξαιτίας του κορονοϊό.» 

 

Last modified on Saturday, 25 April 2020 10:25

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Most Read

Find Us on Facebook