Oct 02, 2020 Last Updated 4:45 PM, Oct 1, 2020

Τα σχολεία άνοιξαν οι τάξεις παραμένουν άδειες από μαθητές

Read 176 times
Rate this item
(1 Vote)

Το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζει από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πλησιάζει το 60% ενώ σε κάποιες περιοχές το ποσοστό των απόντων φτάνει ή υπερβαίνει το 70%. Tα σχολεία άνοιξαν, αλλά οι μαθητές ....λείπουν από τις σχολικές τάξεις, φαινόμενο, που αναμένεται να παρατηρηθεί από την επόμενη Δευτέρα και στα νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Το υπουργείο Παιδείας δεν δίνει επίσημα στοιχεία, σχετικά με την προσέλευση των μαθητών στα γυμνάσια και λύκεια, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν από τον κ.  Τάκη Κατσαρό, συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζει από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πλησιάζει το 60% ενώ σε κάποιες περιοχές το ποσοστό των απόντων φτάνει ή υπερβαίνει το 70%. 

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπου μόνο το 50% των μαθητών έχει επιστρέψει κανονικά στις σχολικές αίθουσες. Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο μέρος των μαθητών που απουσιάζει από τα σχολεία έχει μείνει και εκτός τηλεκπαίδευσης, καθώς όπως εξηγεί, ο κ. Κατσαρός, οι καθηγητές βρίσκονται πλέον στα σχολεία με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον αν συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαρό για το μεγαλύτερο μέρος τών  400.000 μαθητών που απουσιάζουν, έχει σχεδόν καταρρεύσει η  τηλεκπαίδευση την οποία ελάμβαναν πριν ανοίξουν τα σχολεία, συνεπώς, απέχουν κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κι αυτό γιατί οι καθηγητές βρίσκονται πλέον στο σχολείο τους τις ώρες που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οπως μάλιστα επισημαίνει ο κ. Κατσαρός «η αυτοδοξαζόμενη υπουργός Παιδείας οφείλει απαντήσεις για την κατάσταση αποσύνθεσης που επικρατεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με δική της ευθύνη. Με πάνω από 400000  μαθητές εκτός κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας με τις Υπεύθυνες Δηλώσεις που επέτρεψε η κυβέρνηση αυτή κάνοντας νόμιμη την αποφυγή του σχολείου. Στην ουσία πρόκειται για "Ανεύθυνες Δηλώσεις" που φέρουν τις υπογραφές Μητσοτάκη- Κεραμέως. Και, επειδή, η υπουργός συνηθίζει να αποφεύγει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να φυχομαχεί, αφήνοντας αναπάντητες τις ερωτήσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και άλλων κομμάτων, ας αποτολμήσει να δώσει απαντήσεις στο μέγα πολιτικό πρόβλημα των ανοιχτών, πλην άδειων από μαθητές σχολείων».

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το υπουργείου Παιδείας απο την ώρα που άνοιξαν τα σχολεία για τη Γ΄λυκείου και στη συνέχεια για τα γυμνάσια και τις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου δεν θέλησε  να δώσει  επίσημα και συγκεκριμένα στοιχεία ανα περιοχή και βαθμίδα εκπαίδευσης, σχετικά με τον αριθμό των μαθητών, που επέστρεψαν στις τάξεις.  Η υπουργός κ. Κεραμέως αρκέστηκε να δηλώσει σε συνέντευξή της, οτι «τα ποσοστά παρακολούθησης στο γυμνάσιο και στις τάξεις του λυκείου, πλην Γ΄ λυκείου που είναι ένα ιδιαίτερο καθεστώς- κυμαίνονται περίπου μεταξύ 60 και 70%, κατά προσέγγιση. Μάλιστα υπεραμύνθηκε της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων λέγοντας οτι «θεωρούμε  κρίσημο τα παιδιά να επανέλθουν στον φυσικό τους χώρο στο σχολείο. Δεν υπάρχει επαναφορά στην κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών...πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη. Έχουν ανοίξει τα πάντα πλέον. Τα παιδιά είναι έξω παίζουν χωρίς κανόνες και μέτρα. Πολύ καλύτερο να βρίσκονται στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα και θα μάθουν να ζουν στη νέα κανονικότητα, από την στιγμή που έχουμε δει ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση".

 

Last modified on Tuesday, 26 May 2020 15:28

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Most Read

Find Us on Facebook