Sep 28, 2021 Last Updated 3:06 PM, Sep 6, 2021

ΕΤΑΔ: Νέα πολιτική λόγω κορονοϊού για την πλαζ Βουλιαγμένης. Πόσο θα κοστίζει η είσοδος;

Read 368 times
Rate this item
(1 Vote)
Tagged under

Νέα πολιτική εισόδου και λειτουργίας για την πλαζ Βουλιαγμένης πρόκειται να εισάγει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, με αποφάσεις που θα ληφθούν αυτή την εβδομάδα, στο διοικητικό συμβούλιο της 5ης Ιουνίου.

Η συζήτηση για το καθεστώς λειτουργίας της δημοφιλούς πλαζ, η οποία είχε πέρυσι έσοδα 2,6 εκατ. ευρώ και πλέον, λόγω κορονοϊού, έχει περιορισμένη, μέγιστη, χωρητικότητα στα 1.500 άτομα, έχει ανοίξει εδώ και μέρες με ουκ ολίγες αντιδράσεις από τον ίδιο το δήμο και τους δημότες στο ενδεχόμενο αύξησης της τιμής ή περιορισμού του χρόνου παραμονής των λουομένων ώστε να εναλλάσσονται οι επισκέπτες.

Τώρα, από πλευράς της ΕΤΑΔ, φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί μέν η πρόταση για αύξηση του εισιτηρίου, ωστόσο θα επιστρέφεται μέρος του ποσού, ανάλογα με την παραμονή των επισκεπτών -για παράδειγμα αν φεύγουν πρίν από μία συγκεκριμένη ώρα- ώστε να δίνεται κίνητρο να εξυπηρετούνται περισσότεροι μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, θα υπάρξει διαβάθμιση της τιμής εφόσον κάποιος έρχεται αργότερα μέσα στην ημέρα, όπως για παράδειγμα μετά τις 17.00. Στο πλάνο είναι και ο εκσυγχρονισμός της ακτής με περισσότερες υπηρεσίες προς τον επισκέπτη -ειδικά και λόγω των αυξημένων αναγκών ασφάλειας και υγιεινής- ενώ στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι περιλαμβάνεται επίσης η δυνατότητα κρατήσεων ηλεκτρονικά, η δημιουργία μίας περιοχής, τύπου VIP, για πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες προς τον επισκέπτη κ.τ.λ..

Η τιμή του εισιτηρίου αυτή την στιγμή είναι στα 5 ευρώ (για δημότες στα 2 ευρώ), και ισχύει μειωμένη τιμή 4 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, πολυτέκνους κ.τ.λ. ενώ τώρα η πρόταση για την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου είναι για 8 ευρώ, με ανάλογες εκπτώσεις κι επιστροφή χρημάτων ανάλογα με τη διάρκεια παραμονής και το χρόνο άφιξης.Από πλευράς του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δημοτών και κατοίκων της περιοχής υποστηρίζεται ότι δεν μπορεί με αφορμή τα μέτρα για τον κορωνοϊό μία δημόσια επιχείρηση, με την επίκληση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας να προχωρά σε τέτοια αύξηση του εισιτηρίου, θέμα για το οποίο έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ακτή Βουλιαγμένης, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία «και δημοφιλέστερη ακτή, όχι μόνο της Αττικής Ριβιέρας, αλλά και όλης της Αττικής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η από την ιδιοκτήτρια και διαχειριστρια ΕΤΑΔ, ξεκίνησε φέτος εκ νέου τη λειτουργία της το Σάββατο 16 Μαϊου, ενώ έχει εκπονηθεί ειδική χωροταξική μελέτη για όλη την εγκατάσταση, ώστε να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα από την πανδημία Covid-19. Η ΕΤΑΔ έχει προαναγγείλει εμμέσως πλήν σαφώς την αλλαγή της πολιτικής της ήδη από τα μέσα Μαϊου: «Η ΕΤΑΔ Α.Ε. πράττει τα δέοντα ώστε με τη συνδρομή και τη συνεργασία των ίδιων των επισκεπτών να διασφαλιστεί  με δίκαιο τρόπο η μεγαλύτερη δυνατή προσβασιμότητα των εγκαταστάσεων της από το σύνολο των πολιτών, σύμφωνα πάντοτε με τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας που έχει θέσει η ελληνική Πολιτεία αλλά και τις διεθνείς πρακτικές».

Πέρυσι η ακτή Βουλιαγμένης είχε αύξηση στα έσοδα κατά 20%, από τα 2,1 εκατ. ευρώ του 2018 στα 2,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Last modified on Monday, 01 June 2020 08:49

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook