Jul 27, 2021 Last Updated 3:14 PM, Jul 26, 2021

Στο «μάτι» για νέα μέτρα καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, έντονες αντιδράσεις

Read 192 times
Rate this item
(2 votes)

Στο επίκεντρο για νέα μέτρα βρίσκεται η εστίαση και όπως είναι φυσικό όσοι έχουν καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια αντιδρούν έντονα. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή όσες περιοχές μπαίνουν στο επίπεδο 4 βάζουν επί της ουσίας λουκέτο και στην εστίαση, αφού λειτουργεί μόνο delivery. 

Οι εκκλησίες

Για πρώτη φορά μετά την καραντίνα οι ειδικοί θα εισηγηθούν στον πρωθυπουργό να μειωθεί περαιτέρω το ποσοστό των πιστών που μπαίνουν στους ναούς τουλάχιστον κατά 20%, καθώς διαπίστωσαν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται τα μέτρα. Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις των επιστημόνων στις λειτουργίες συμμετέχουν κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

 

Οι αντιδράσεις από τους ανθρώπους της εστίασης

Την αντίδραση του σωματείου επιχειρήσεων της εστιατορίων, μπαρ και καφε BARECA προκάλεσαν οι πρόσφατες αναφορές από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά για τον κλάδο της εστίασης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.Κάνουν λόγο μάλιστα για έμμεση στοχοποίηση των επισκέψεων σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ «ως επικίνδυνες για τη μετάδοση του κορονοϊού».

Αναλυτικά το Δ.Σ του Σωματείου σημειώνει πως «με λύπη μας παρακολουθούμε οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης τις δηλώσεις του - κατά τα άλλα εξαιρετικά συμπαθούς - επικεφαλής λοιμοξιολόγου, κ. Σωτήρη Τσιόδρα που εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιεί τις επισκέψεις σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ ως επικίνδυνες για τη μετάδοση του κορονοϊού, αναφέροντας δημόσια ότι "έχει να επισκεφθεί καφέ ή εστιατόριο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σε ανάλογο πνεύμα και η αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος βάζει στο ίδιο τσουβάλι ευσυνείδητους και ασυνείδητους επαγγελματίες με τους τελευταίους να συνιστούν μια απειροελάχιστη μειοψηφία». Επισημαίνουν παράλληλα ότι «οι ιδιοκτήτες της εστίασης και καταστηματάρχες είναι σε θέση να διαβεβαιώσουν ότι τηρούν στο ακέραιο στην συντριπτική τους πλειονότητα τα μέτρα Υγιεινής, έχοντας επενδύσει σημαντικά κονδύλια για την προστασία των πελατών τους και συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της Πολιτείας για την τήρηση των νέων ωραρίων και των αποστάσεων».

«Κάθε γενικόλογο και ατεκμηρίωτο επιχείρημα προς την αντίθετη κατεύθυνση πλήττει τόσο τον κλάδο όσο και τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτόν» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Τι έκανε η Γερμανία

Στη Γερμανία κλείνουν ξανά γαστρονομία και θέατρα, παραμένουν ανοιχτά σχολεία και παιδικοί σταθμοί, χωρίς θεατές το ποδόσφαιρο. Καγκελάριος και κρατίδια συμφωνούν σε σχέδιο μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας.Τα μέτρα θα τεθούν την ερχόμενη Δευτέρα σε εφαρμογή και όχι την Τετάρτη όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.Οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων υιοθέτησαν την πρόταση του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς για «έκτακτη βοήθεια» προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές απώλειες. Σύλλογοι, ιδρύματα, ελεύθεροι επαγγελματίες και εταιρίες μέχρι 50 άτομα θα επιδοτηθούν με ένα ποσό που θα αναλογεί στο 75% του τζίρου του περσινού Νοέμβρη.Δεδομένου ότι άπτεται του κοινοτητικού κεκτημένου, η επιχορήγηση προς τις μεγάλες εταιρίες θα καθορισθεί με βάση τους κανονισμούς της ΕΕ. Το κόστος της βοήθειας υπολογίζεται να φτάσει ως και τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, η καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί κάνουν έκκληση στις επιχειρήσεις να επιτρέψουν την τηλεργασία «όπου αυτή είναι εφαρμόσιμη».

 

Last modified on Thursday, 29 October 2020 19:55

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Most Read

Find Us on Facebook