May 12, 2021 Last Updated 12:08 PM, May 12, 2021

Ανοίγει η εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα – Από 14 Μαΐου οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Read 119 times
Rate this item
(1 Vote)
Tagged under

Η Δευτέρα του Πάσχα φαίνεται να είναι η ημερομηνία που κλειδώνει το άνοιγμα της εστίασης.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των ειδικών για τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, με την τελευταία εξέλιξη να θέλει τους επιστήμονες να ανάβουν το πράσινο φως για ν' ανοίξει η εστίαση στις 3 Μαΐου, τα δημοτικά και γυμνάσια για δια ζώσης διδασκαλία στις 10 του επόμενου μήνα και τέλος από τις 14 Μαΐου να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.για άνοιγμα της εστίασης.

Οπως όλα δείχνουν, η εστίαση σηκώνει ρολά, με τα εστιατόρια και τις καφετέριες να βγάζουν τα τραπεζάκια έξω και να ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πελάτες. Το ωράριο λειτουργίας λοιπόν θα πρέπει να προσαρμοστεί στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να ξεκινά από τις 11 το βράδυ την εβδομάδα μετά τις γιορτές. Ως εκ τούτου και με δεδομένη την εμπειρία του καλοκαιριού του 2020, φαίνεται πως η εστίαση θα μπορεί να παραμείνει ανοιχτή μέχρι και περίπου ένα μισάωρο νωρίτερα.Εστιατόρια και καφέ θα έχουν υποχρέωση λοιπόν να κλείνουν περίπου στις 22:30 το βράδυ, ώστε οι πελάτες να μείνουν πιστοί στην τήρηση της απαγόρευσης. Υποχρεωτικά αναμένεται να παραμείνουν και τα self tests για τους εργαζόμενους στον κλάδο ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποτελέσει εστία υπερμετάδοσης του ιού.

Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι εμμένουν στην απόφασή τους να μην ανάψουν το πράσινο φως για την μετακίνηση από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα, ενώ εξετάζεται και η πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις ώρες που θα λειτουργούν οι ιεροί ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα. Σημειώνεται πως οι επιστήμονες προβληματίζονται ιδιαίτερα για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα για το τι θα συμβεί το βράδυ της Ανάστασης. Φυσικά γνωρίζουν πως μια νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πλήξει τις επόμενες εβδομάδες, δηλαδή το άνοιγμα του τουρισμού και τα σχέδια για την περαιτέρω άρση του lockdown και το άνοιγμα της εστίασης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε για το Πάσχα πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο και όπως είπε η κατεύθυνση είναι να γίνει η Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα σημείωσε πως η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν έως δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.Ταυτόχρονα οι επιστήμονες φαίνεται πως έχουν καταλήξει και στον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπεται να μπαίνουν στις εκκλησίες, κάτι που θα εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα του εκάστοτε ναού. Σχετικά με τον Επιτάφιο, από την αρχή πρότειναν η περιφορά να γίνει γύρω από τους ναούς.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και οι τελικές ανακοινώσεις για το Πάσχα. Η κυρία Πελώνη υπογράμμισε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Last modified on Wednesday, 21 April 2021 15:40

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Most Read

Find Us on Facebook