Jun 14, 2021 Last Updated 3:23 PM, Jun 14, 2021

Νέα μέτρα: Μετακίνηση εκτός νομού από 14/5, καταργούνται τα SMS και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 0:30

Read 125 times
Rate this item
(2 votes)
Στη συνέντευξη Τύπου μετέχαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος - Πάνω από το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει κάνει έστω μια δόση εμβολίου έως το τέλος Ιουνίου - Με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson οι εμβολιασμοί σε 19 νησιά - Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σε 32 μικρά νησιά - Σρο 97% η προσέλευση στα ραντεβού. 
 
Στις εξελίξεις της πανδημίας και στην περαιτέρω άρση των μέτρων από την Παρασκευή 14 Μαΐου αναφέρθηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.
 
 
 Τέλος τα SMS στο 13033 και το 13032 ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος, ενώ απελευθερώνεται η μετακίνηση από νομό σε νομό. Αναλυτικά, όλα τα νέα μέτρα που θα είναι σε εφαρμογή.
 
Τέλος στα SMS στο 13033 και στο 13032, απελευθέρωση μετακίνησης εκτός νομού και νέα μέτρα, ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος.
 
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ δήλωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ότι η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για άρση του lockdown και των περιορισμών.
 
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι μπαίνει τέλος στα SMS στο 13033 και στο 13032 από την Παρασκευή 14 Μαΐου, ενώ το τελευταίο γραπτό μήνυμα τους γνωστούς πενταψήφιους αριθμούς το στέλνουμε μέχρι και αύριο Πέμπτη (13/5).
 
 
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθερα χωρίς περιορισμούς, ενώ θα αγοράζουμε από τα καταστήματα χωρίς click away και click inside, τα οποία καταργούνται.
 
Παράλληλα, από Παρασκευή όπου θα μπουν σε εφαρμογή όλα τα νέα μέτρα, απελευθερώνεται η μετακίνηση εκτός νομού για τους Έλληνες πολίτες. Παρόλα αυτά, θα είναι ελεύθερη μόνο για την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ για τα νησιά θα γίνεται με αυστηρή σύσταση για self test ή μοριακό test 72 ωρών.
 
Έτσι, θα επιτρέπονται οι ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις προς τα νησιά, ενώ θα απαιτείται υποχρεωτικά self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού (δύο δόσεις). Μάλιστα, το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται γιατί οι δομές υγείας στα νησιά είναι πολύ πιο ευάλωτες απ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.
 
sms metakinhsh nea metra 12 5 2021
 
Ξεκινώντας, ο κ.Σκέρτσος επισήμανε ότι οι δείκτες της πανδημίας δείχνουν εκτόνωση, παρά την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών. Τα self test , είπε αποδείχθηκαν σημαντικό εργαλείο, καθώς 11.532 πολίτες έχοντας κανει το συγκεκριμένο τεστ, επιβεβαίωσαν ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό.  «Είμαστε πολύ κοντά στον πρώτο σημαντικό στόχο, ώστε στα τέλη Μαϊου να υψώσουμε το πρώτο τείχος προστασίας. Πάνω από το 50% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει κάνει έστω μια δόση του εμβολίου έως τα τέλη Ιουνίου».  Παράλληλα, ο κ.Σκέρτσος έκανε εκτενή αναφορά στις διαφορές ανάμεσα στην περσινή και τη φετινή χρονιά, όσον αφορά την άρση των μέτρων.
 
Το λόγο πήρε αρχικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ανακοίνωσε ότι από αύριο αίρεται η αναστολή χορήγησης των κανονικών αδειών στο υγειονομικό προσωπικό. Παράλληλα, επισήμανε ότι σήμερα φτάνουμε τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» για τα νησιά, ανακοινώνοντας ότι σε 19 νησιά ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson, για όλους τους κατοίκους άνω των 18.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:
 
Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή. Κάθε μέρα θυμόμαστε τους ανθρώπους μας που δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Μαζί με τους γιατρούς έχουν συντελέσει κάτι αξιοθαύμαστο και όχι αυτονόητο. Να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.
 
Με απόφασή μου και μετά από έξι μήνες προσπάθειας, θα προχωρήσουμε από αύριο στην άρση της αναστολής των κανονικών αδειών του προσωπικού στις μονάδες Υγείας. Με ευθύνη των διοικήσεων, θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία.
 
Θέλω να πάω στους εμβολιασμούς. Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 106000 εμβολιασμούς. Έχουν ήδη γίνει 3.915.568 εμβολιασμοί και στο τέλος της ημέρας θα φτάσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς. Τα 2,6 εκατ. με μία δόση και πάνω από 1,3 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 13%.
 
Το ποσοστό εμφάνισης στα ραντεβού αγγίζει το 97%. Το πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα για τον τρόπο που το ελληνικό δημόσιο προσεγγίζει τους πολίτες του.
 
Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση σε εμβολιασμούς ανά 100.000 πολίτες.
 
Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, παράλληλα με το πρόγραμμα «Ελευθερία», οργανώνουμε το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», με τον καθολικό εμβολιασμό των νησιωτών, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς και να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν. Το πρόγραμμα αφορά τον καθολικό εμβολιασμό για όλους των άνω 18, με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.
 
Τα νησιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» είναι τα εξής:
 
Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Λευκάδα, Σάμος, Νάξος, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος και Αίγινα».
 
Last modified on Wednesday, 12 May 2021 18:40

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Find Us on Facebook