Aug 01, 2021 Last Updated 1:47 PM, Jul 31, 2021

Κάτω από 100 οι διασωληνωμένοι τον Ιούλιο - Τέλος τα self test για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Read 89 times
Rate this item
(1 Vote)

Στα σούπερ μάρκετ τα self test στην Αχαΐα, προετοιμασία και για την Αττική. 

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, ημέρα Πέμπτη, ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνει σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και τα νέα μέτρα χαλάρωσης το κοινό. Μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, μέρος στην ενημέρωση παίρνουν η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αμφότεροι μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.Στα σούπερ μάρκετ τα self test στην Αχαΐα, προετοιμασία και για την Αττική.

Κοντοζαμάνης: «Μέχρι χθες 16 Ιουνίου 10.449 φαρμακεία διέθεσαν 30.000.000 self test σε πολίτες, ενώ 102 φαρμακοποθήκες έχουν διεκπεραιώσει 300.000 αποστολές τεστ σε όλη την επικράτεια. Σχεδόν 9000 φαρμακεία χθες διέθεσαν 450.000 σελφ τεστ. Η σπουδαιότητα του προγράμματος διάθεσης σελφ τεστ, συνέβαλαν στον έλεγχο της διασποράς και επιτεύχθηκε η επανεκκίνηση οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Το 38% των κρουσμάτων στο Μάιο ήταν από σελφ τεστ και τον Ιούνιο είναι 57%. Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα 33.000 κρούσματα καταγράφηκαν κατόπιν επανελέγχων από self test. Από τότε έχουμε μείωση των κρουσμάτων, της θετικότητας, 79% μείωση νέων εισαγωγών και ενεργών νοσηλειών. Η κυβέρνηση ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του εγχειρήματος, φαρμακεία και φαρμακαποθήκες. Η ομαδική προσπάθεια, φέρνει αποτελέσματα. Είχαμε προγραμματίσει την διάρκεια της δράσης σε 2 μήνες. Θα τη συνεχίσουμε και τους επόμενους μήνες για συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενοι εστίαση και τουρισμό, νέους 18 ως 30 ετών, εκτός από τους εμβολιασμένους, εργαζόμενους Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Ζητήσαμε σε συνάντηση με τους φαρμακοποιούς να συνεχίσουν να τα διαθέτουν. Εκπρόσωπος φαρμακαποθηκών συμφώνησε και οι φαρμακοποιοί θα αποφασίσουν σύντομα. Η απόφαση πιστεύουμε ότι θα είναι θετική. Δύο φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει να μην συνεχίσουν τη διάθεση των σελφ τεστ, για ανόητους λόγους. Να θυμίσω ότι τα σελφ τεστ πληρούν αυστηρές ιατρικές προδιαγραφές. Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει την πρόσβαση σε κάθε διαθέσιμο μέσο για να προφυλάξει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν ακάλυπτο. Για την Αχαΐα που ο τοπικός ΦΣ έχει αποφασίσει αναστολή διάθεσης, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα σούπερ μάρκετ. Υπάρχει συμφωνία προς την κατεύθυνση αυτή.
Προετοιμαζόμαστε για το ίδιο και στην Αττική, αν ο ΦΣ επιμείνει να σταματήσει να τα διαθέτει στα φαρμακεία. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει μόνο με δουλειά θα τα καταφέρουμε».

«Κάτω από 100 οι διασωληνωμένοι τον επόμενο μήνα λόγω του εμβολιασμού»

Ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου η Βάνα Παπαευαγγέλου, εκτίμησε ότι μέσα στον Ιούλιο, οι διασωληνωμένοι σε όλη τη χώρα με κορονοϊό θα έχει πέσει κάτω από τους 100 και πως αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό.Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας συνεχίζεται. Μειώθηκε κατά 37% τα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κυρίως σε νέους ανθρώπους, Ρέθυμνος, Σύρος, Σαντορίνη συνδέεται με την αυξημένη κινητικότητα. Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβιολιασμών.Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων σε νέους. Μειώθηκε ο αριθμός των τεστ την εβδομάδα που πέρασε. Μειώνεται ο δείκτης θετικότητας.

Η διασπορά του ιού στην κοινότητα μειώνεται. Οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας πρασίνισαν. Σε κάποιους τουριστικούς προορισμούς, Κως, Πάρος, Μύκονος υπάρχει αύξηση επιδημιολογικού φορτίου που χρήζει προσοχής. Προτείνουμε εντατικοποίηση της επιτήρησης στις τουριστικές περιοχές. Ικανοποιητική εικόνα αλλά οι συχνές μικρές εξάρσεις θυμίζουν ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.κΤο ΕΣΥ επανέρχεται στην κανονικότητα. 1300 ασθενείς νοσηλεύονται με COVID. Ο αριθμός των νέων νοσηλειών που χρήζουν διασωλήνωσης μειώνεται συνέχεια. Θα πέσουν κάτω από τους 100 οι διασωληνωμένοι μέσα στον επόμενο μήνα και αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό».

Last modified on Thursday, 17 June 2021 18:34

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Most Read

Find Us on Facebook