Nov 25, 2020 Last Updated 5:57 PM, Nov 24, 2020
Γιάννης Σκούφης

Γιάννης Σκούφης

Νέα υπουργική απόφαση για την παράταση του μέτρου της υποχρεωτικής τηλεργασίας σε όλη την επικράτεια.

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία για τις επιχειρήσεις όλης της χώρας στο 50% των εργαζομένων που μπορούν να δουλέψουν από απόσταση. Σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεργασίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας και για τους υπαλλήλους των οποίων η εργασία μπορεί να παρασχεθεί από απόσταση. 

Όλες οι επιχειρήσεις της χώρας οφείλουν να προαναγγείλουν στο σύστημα «Εργάνη» την τηλεργασία πριν την έναρξή της με το Έντυπο 4.1 «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας – Έντυπο ειδικού σκοπού» για την δήλωση της εξ αποστάσεως εργασίας.

 entypo4.1

Σε αναστολή και εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν αρχές Νοεμβρίου

Oι εργοδότες έχουν δικαίωμα να παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή, σύμφωνα με νεα τροπολογία που κατατέθηκε. Επίσης, μπορούν με τη νέα ρύθμιση  να θέτουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων  τους, εφόσον έχουν προσληφθεί έως και την 4η Νοεμβρίου 2020.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού, με τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να έχει επιβάλει πρόστιμα 2,98 εκατ. ευρώ για μη χρήση μάσκας και μη προβλεπόμενες μετακινήσεις από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 59.183 έλεγχοι, από τους οποίους οι 6.020 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.907 παραβάσεις, ως ακολούθως:   

 •  (1.341) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:
      (486) στην Αττική,
      (145) στη Θεσσαλονίκη,
      (123) στη Στερεά Ελλάδα,
      (117) στην Κρήτη,
      (89) στη Δυτική Ελλάδα,
      (73) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
      (70) στην Κεντρική Μακεδονία,
      (62) στην Πελοπόννησο,
      (58) στη Θεσσαλία,
      (36) στο Βόρειο Αιγαίο,
      (24) στα Ιόνια Νησιά,
      (23) στην Ήπειρο,
      (20) στη Δυτική Μακεδονία και

              (15) στο Νότιο Αιγαίο.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και 22 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α).Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα:   

 • στην Αττική πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα λιανεμπορίου για παράβαση αναστολής λειτουργίας και πρόστιμο 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος
 • στη Θεσσαλονίκη πρόστιμο 3.000 ευρώ σε λέσχη παιγνίων για παράβαση αναστολής λειτουργίας,
 • στη Στερεά Ελλάδα, από 15.000 ευρώ σε δυο super market για πώληση παιχνιδιών και μη επιτρεπόμενων ειδών,
 • στο Νότιο Αιγαίο πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γυμναστήριο για παράβαση αναστολής λειτουργίας,
 • στο Βόρειο Αιγαίο, πρόστιμο 5.000 σε πλανόδιο πωλητή για παραβίαση των μέτρων, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 556 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 540 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 16 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:   

  (179) στην Αττική,
    (79) στη Θεσσαλονίκη,
    (57) στην Κεντρική Μακεδονία,
    (39) στη Στερεά Ελλάδα,
    (32) στη Θεσσαλία,
    (30) στο Βόρειο Αιγαίο,
    (29) στην Κρήτη,
    (29) στη Δυτική Ελλάδα,
    (24) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
    (19) στην Πελοπόννησο,
    (14) στα Ιόνια Νησιά,
    (11) στο Νότιο Αιγαίο,
    (9) στην Ήπειρο και
    (5) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 10.265 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 9.602 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 663 των 150 ευρώ.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του Κέντρου Πολιτισμού και Μουσικής στη Γλυφάδα. Το νέο "στολίδι" Θα κατασκευαστεί σε οικοπεδο στη συμβολή των οδών Παναγούλη και Μπακογιάννη. Χθες γκρεμίστηκε ένα παλιό οίκημα που υπήρχε στο χώρο και θα ακολουθήσουν οι χωματουργικές εργασίες. Το έργο αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Γιλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει για το θέμα: 

"Χρειάστηκαν τρεις γενιές για να γίνει αυτό..."
Υπάρχουν μερικές φορές που κάτι τέτοιο λέγεται καθ' υπερβολή.
Υπάρχουν όμως και κάποιες που είναι η απόλυτη αλήθεια !
Οι εικόνες που βλέπετε είναι από τις πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του πρότυπου Κέντρου Πολιτισμού και Μουσικής του Δήμου Γλυφάδας.
Το οικόπεδο αυτό αποτελεί κληροδότημα προς το Δήμο μας από το 1965.
Μισό αιώνα και βάλε πίσω !
Ένα οικόπεδο σε μια υπέροχη γειτονιά της πόλης μας (γωνία Παναγούλη και Μπακογιάννη), έμενε δυστυχώς αναξιοποίητο.
Ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί για να αποτελέσει μια μοναδική εστία πολιτισμού για όλες τις επόμενες γενιές.

politis kentro11

Ήδη το παλιό κτήριο κατεδαφίζεται αυτές τις μέρες, οι μελέτες έχουν όλες ολοκληρωθεί και σύντομα αναμένεται να βγει η οικοδομική άδεια.
Θέλουμε παράλληλα να δημιουργήσουμε εκεί ένα νέο τοπόσημο για τη Γλυφάδα.
Όπως παρατηρείτε στις μακέτες του Κέντρου, η δουλειά που έχει γίνει είναι πρωτοποριακή και ευχαριστούμε θερμά την αρχιτέκτονα του Δήμου μας Τίνα Κάραλη για την αρχιτεκτονική μελέτη και τα μελετητικά γραφεία Χ. Μαραβέα και Β. Κωνσταντινίδη για τη στατική και μηχανολογική μελέτη και τη συνολική ωρίμανση του έργου.
Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα".

Ο Freddie Mercury έφυγε σαν σήμερα από την ζωή το 1991 και άφησε τον κόσμο της μουσικής φτωχότερο. 5 άγνωστες πτυχές της ζωής του, που οφείλεις να γνωρίζεις.

Ο Freddie Mercury δεν ήταν μόνο ο βασιλιάς των Queen, αλλά ένας από τους ανθρώπους που άλλαξε την μουσική βιομηχανία και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.Η χαρακτηριστική φωνή του, σίγησε σαν σήμερα το 1991 στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο και βύθισε στο πένθος όλο τον κόσμο.Ακολουθούν 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις, είτε είσαι φαν των Queen, είτε όχι.

1.Το πραγματικό όνομα

Ο Freddie Mercury γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 ως Φαρόχ Μπουλσάρα στη Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί που τότε ήταν βρετανική αποικία και σήμερα μέρος της Τανζανίας. Οι γονείς του ήταν Παρσί με καταγωγή από την Ινδία και είχαν μεταναστεύσει στη Ζανζιβάρη για να μπορέσει να συνεχίσει ο πατέρας του την εργασία του ως ταμίας στο βρετανικό αποικιακό γραφείο. Το 1955 στάλθηκε πίσω στην Ινδία στο St. Peter's School, ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων στο Panchgani, 250 χλμ. περίπου από τη Βομβάη. Εκεί πήρε το παρατσούκλι Freddie που θα κρατούσε για όλη του τη ζωή. Ο διευθυντής του σχολείου παρατήρησε το μουσικό ταλέντο του και πρότεινε στους γονείς του να κάνει μαθήματα πιάνου, πράγμα που έγινε όταν ήταν επτά ετών.
Επίσης τραγουδούσε στην χορωδία του σχολείου.

Στην ηλικία δώδεκα ετών προσχώρησε στο πενταμελές μουσικό συγκρότημα The Hectics το οποίο έπαιζε σε διάφορες κυρίως σχολικές εκδηλώσεις. Το 1963 επέστρεψε στη Ζανζιβάρη, η οποία στα τέλη του της χρονιάς απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αφού τον Ιανουάριο του 1964 ξέσπασε βίαιη επανάσταση κατά του σουλτάνου της Ζανζιβάρης ο δεκαεπτάχρονος τότε Freddie αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νησί μαζί με τους γονείς και την αδελφή του και πήγαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάλιστα, λίγο μετά από την ίδρυση των Queen ο Freddie Bulsara πήρε το καλλιτεχνικό όνομα Mercury, το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, τον Ερμή. Επίσης, σύμφωνα με τον Bryan May υπάρχει σχέση με το κομμάτι του Mercury «My Fairy King» από το πρώτο άλμπουμ των Queen. Αυτό περιέχει τον ακόλουθο στίχο: «Mother Mercury, look what they’ve done to me, I cannot run I cannot hide». Αφού ηχογραφήθηκε το κομμάτι, ρωτήθηκε εάν η «Mother Mercury» του τραγουδιού αναφέρεται στην μητέρα του και αυτός απάντησε:«Ναι και από εδώ και στο εξής εγώ θα είμαι ο Freddie Mercury».

2.Queen

Ο Freddie Mercury δεν αποτελεί μόνο το πιο αναγνωρίσιμο ιδρυτικό μέλος των Queen, αλλά είναι και ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το όνομα της μπάντας. Το 1970 γνωρίζει τους Bryan May και Roger Meddows Taylor, οι οποίοι προηγουμένως βρίσκονταν στην μπάντα Smile. Έτσι, μαζί δημιούργησαν μία καινούργια μπάντα που παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων μελών, κράτησαν το όνομα Queen που επέλεξε ο Freddie Mercury. Όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα: «Είχα σίγουρα επίγνωση των gay συνδηλώσεων, αλλά αυτό ήταν μόνο μία πτυχή του ονόματος».

3.Ομοφυλοφιλία

Ο Freddie Mercury ήταν ομοφυλόφιλος αν και δεν το είχε παραδεχτεί δημόσια, παρά τις διάφορες αναφορές που έκανε ο σκανδαλοθηρικός Τύπος της εποχής. Μάλιστα, ήταν ζευγάρι για αρκετά χρόνια με την Μαίρη Όστιν, την οποία γνώρισε μέσω του Bryan May, ενώ για αυτήν έγραψε το τραγούδι Love of My Life.

Επιπλέον, αρραβωνιάστηκαν το 1973, ωστόσο η σχέση τους έληξε όταν ο Mercury παραδέχτηκε την ομοφυλοφιλία του. Παρά τον χωρισμό τους, διατήρησαν στο εξής στενή φιλία και αργότερα η Όστιν έγινε η κύρια κληρονόμος της περιουσίας του.

4.AIDS

Ο Freddie Mercury έπασχε από AIDS, κάτι που δεν είχε αποκαλύψει δημόσια, παρά μόνο μία μέρα πριν τον θάνατο του. Οι πρώτες αναφορές ότι νοσεί από την συγκεκριμένη νόσο, γίνονται από τον Τύπο της εποχής το 1986.
Πιο αναλυτικά, τον Οκτώβριο του 1986, ο βρετανικός Τύπος ανέφερε ότι ο Freddie Mercury έκανε αιματολογικές εξετάσεις για HIV/AIDS στην κλινική Harley Street.Ο ρεπόρτερ της βρετανικής εφημερίδας The Sun, Χιου Γουάιτοου, ρώτησε τον Μέρκιουρι σχετικά με την ιστορία στο Heathrow Airport, καθώς επέστρεφε από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Τότε, αρνήθηκε ότι έπασχε από την ασθένεια. Σύμφωνα όμως με τον σύντροφό του, Τζιμ Χάτον, διαγνώστηκε με AIDS στα τέλη του Απριλίου του 1987.

Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο γνωστός τραγουδιστής έκανε ανακοίνωση στον Τύπο, που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι έπασχε από AIDS.Μία μέρα αργότερα πέθανε στο σπίτι του. Όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν κοντά του οι γονείς του και η Μαίρη Όστιν (πρώην σύντροφός του). Ωστόσο, σε καθημερινή 24ωρη βάση μαζί του ήταν ο έξι χρόνια σύντροφός του, Τζιμ Χάτον, ο Πίτερ Φρίστοουν (προσωπικός του γραμματέας και στενός φίλος) και ο Τζο Φανέλι (πρώην εραστής και σεφ του).

5. Show Must Go On

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και διάσημα τραγούδια των Queen, είναι το Show Must Go On. Το τραγούδι επικεντρώνεται στον Freddie Mercury, που παρά την επώδυνη κατάσταση που είχε φτάσει η υγεία του και θα πέθαινε από επιπλοκές λόγω AIDS, εκείνος συνέχιζε να δίνει συναυλίες. Παρόλα αυτά, στο κοινό δεν είχε γνωστοποιηθεί ότι νοσεί από AIDS, απλώς ότι ήταν πολύ άρρωστος. Καθώς ήταν στα τελευταία στάδια κατά την ηχογράφηση του κομματιού, ο Bryan May, φοβόταν μήπως δεν μπορεί καν να ερμηνεύσει. Μάλιστα, ο ίδιος θυμάται να λέει ότι: «Του λέω, Freddie , δεν ξέρω αν μπορείς καν να το τραγουδήσεις. Και αυτός είπε: Θα το κάνω οπωσδήποτε, αγαπητέ. Κατέβασε τη βότκα και το έκανε, το έσκισε, με αυτή τη σπαρακτική φωνή». Μάλιστα, το επίσημο video clip του τραγουδιού, πρόκειται για συρραφή στιγμιοτύπων, είτε από προηγούμενα video clip των Queen, είτε από live εμφανίσεις τους.

 

Tagged under

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2135 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 95137, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

Αναλυτικότερα:

 •  13 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
 •   3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
 • 401 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
 • 607 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
 • 25 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
 • 3 κρούσματα  στην Π.Ε. Άρτας
 • 30 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
 • 22 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
 • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
 • 33 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
 • 48 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
 • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
 • 16 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
 • 75 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
 • 31 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας
 • 16 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
 • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
 • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
 • 25 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
 • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
 • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
 • 20 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
 • 28 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
 • 14 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
 • 129 κρούσματα  στην Π.Ε. Λάρισας
 • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου
 • 93 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
 • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
 • 52 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
 • 68 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
 • 60 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
 • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
 • 26 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
 • 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
 • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
 • 31 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
 • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου
 • 21 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
 • 20 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
 • 37 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
 • 44 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
 • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
 • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
 • 8 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ροή Ειδήσεων

Prev Next

Most Read

"Χρυσές δουλειές" για σπείρα διακίνησης ναρκωτικών τα νότια προάστια

"Χρυσές δουλειές" για σπε…

22 Nov 2020 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

"Χειροπέδες" σε διαρρήκτες- "Χτυπούσαν" σπίτια στα νότια προάστια αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

"Χειροπέδες" σε διαρρήκτε…

13 Nov 2020 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αστυνομία: Προσοχή! Αν δείτε αυτό το email μην το ανοίξετε

Find Us on Facebook